Hilversum,
13
mei
2019
|
15:53
Europe/Amsterdam

Vierde aflevering van In de voetsporen van D-Day met Philip Freriks

Vrijdag 17 mei om 21.10 uur op NPO 2

Op vrijdag 17 mei om 21.10 uur is op NPO 2 de vierde aflevering van de MAX-serie In de voetsporen van D-Day te zien. Presentator Philip Freriks reist mee met de hoofdrolspelers van Operatie Overlord. Philip spreekt met onder meer Alan King, Mac Joyner, Joan Cook en Rudi Hemmes. 

In In de voetsporen van D-day spreekt Philip Freriks met enkele van de weinige nog levende ooggetuigen van de desbetreffende dag: de Britse veteraan Alan King was tanksoldaat en Joan Cook repareerde vliegtuigen. Mac Joyner vertelt dat hij destijds in een bommenwerper vloog en in de plastic koepel van het vliegtuig zat; hij haalde de hendel over en had een 360-graden overzicht van wat er gebeurde. De Nederlandse veteraan Rudi Hemmes was Engelandvaarder en vertelt onder meer over de aankomst op de stranden van Arromanches in Normandiƫ. Verder bespreken historicus Antony Beever en Philip wat er deze dag precies is gebeurd en wat wel en niet goed ging.

Over In de voetsporen van D-Day
Philip Freriks reist 75 jaar na D-Day mee met de hoofdrolspelers van Operatie Overlord. Philip spreekt met enkele van de weinige nog levende ooggetuigen van de desbetreffende dag. Met deze mannen, geallieerden en Duitsers die allemaal 95 jaar of ouder zijn, reist Philip terug naar de plekken waar zij gevochten hebben. Aan de hand van hun verhalen, archiefmateriaal en dagboekfragmenten zijn er levensechte reconstructies gemaakt.

In de voetsporen van D-Day
Vrijdag 17 mei
Om 21.10 uur op NPO 2
Presentator: Philip Freriks
www.maxvandaag.nl

Facebook.com/MAXDocumentaires | @MAXDocumentaire | #indevoetsporenvandday