Hilversum,
14
november
2016
|
12:40
Europe/Amsterdam

Vier seizoenen aan de Amstel: aflevering 5, 6, 7 en 8

19 & 26 november en 3 & 10 december

Op zaterdag 19 & 26 november en 3 & 10 december om 22.10 uur op NPO 1 zendt MAX nieuwe afleveringen van Vier seizoenen aan de Amstel uit. MAX geeft elke zaterdag letterlijk ‘een kijkje in de keuken’ van het oudste grand hotel van Nederland: het Amstel Hotel.

Koningen, presidenten, filmsterren en rocklegendes kiezen al 150 jaar voor een verblijf in het Amstel Hotel. De gasten verwachten de hoogste kwaliteit en beste service tijdens hun verblijf. Om dit mogelijk te maken staan er 365 dagen per jaar 180 mensen klaar om van het verblijf een onvergetelijke ervaring te maken. In Vier seizoenen aan de Amstel vertellen onder andere de directeur, conciërges, chef, hoofd reserveringen en vaste gasten over het werken en verblijven in een vijfsterrenmonument.

Aflevering 5 – zaterdag 19 november om 22.10 uur op NPO 1
Het is voorbij met de rust in het Amstel Hotel. Vandaag worden er oordoppen uitgedeeld en begint de verbouwing. Dat betekent containers, bouwvakkers en vooral veel herrie. Om het compleet te maken is er ook nog een groot evenement aan de gang. Maar het hotel zit ook vol met gasten die voor een onvergetelijke ervaring komen, een uitdaging dus. Tot slot wordt de nieuwe aanwinst van de conciërges flink op de proef gesteld.

Aflevering 6 – zaterdag 26 november 22.10 uur op NPO 1
Uiterste concentratie vandaag in de keuken, want er wordt druk geoefend voor een belangrijke wedstrijd. De spanning stijgt met de minuut! Zijn alle gerechten binnen de tijd klaar? En hoe beoordelen de fijnproevers uit het hotel de gerechten? De Amstel Club bestaat 40 jaar en dus is het feest, groot feest. De avond verloopt alleen niet helemaal volgens plan. Tot slot stapt er een hotelmedewerker op en bij een bijzonder hotel hoort natuurlijk een bijzonder afscheid.

Aflevering 7 – zaterdag 3 december om 22.10 uur op NPO 1
Culinaire hoogstandjes en een buitengewone gastvrijheid; avond na avond staat er een team van de beste chefs en sommeliers klaar in het sterrenrestaurant aan de Amstel. De Chef de Cuisine is klaar voor zijn wedstrijd, maar is hij ook echt de beste? Daarnaast komt kerst eraan. Hoogste tijd om te bedenken wat voor een kerstboom er dit jaar in het hotel komt te staan.

Aflevering 8 – zaterdag 10 december om 22.10 uur op NPO 1
De kerstvoorbereidingen zijn in volle gang. Wat zou het Amstel Hotel zijn zonder ontelbaar veel lampjes, de allermooiste kerstboom en natuurlijk een feestelijke onthulling? Daarnaast heeft de befaamde kroonluchter in de lobby heeft een onderhoudsbeurt nodig. Dat is een stuk makkelijker gezegd dan gedaan. Gelukkig is alles daarna perfect in orde voor de feestdagen, dus laat de champagne maar komen. Proost!

Lees hier de bio’s van de medewerkers die in Vier seizoenen aan de Amstel aan het woord komen.

MAX: Vier seizoenen aan de Amstel
Elke zaterdag (8 afleveringen)
Om 22.10 uur op NPO 1
#4seizoenenAmstel