Hilversum,
07
september
2016
|
17:14
Europe/Amsterdam

Vervolg webserie De Olympische Genen van… met (groot)ouders Paralympiërs op MAX Vandaag

Vanaf heden op www.maxvandaag.nl

Hilversum, 7 september –MAX Vandaag portretteert ter gelegenheid van de vandaag startende Paralympische Spelen in Rio de trotse (groot)ouders van vijf paralympische sporters. In de serie zien we onder anderen de ouders van tennisster Jiske Griffioen, de opa van basketballer Mattijs Bellers en de oma van wheeler Amy Siemons. De webserie De Olympische Genen van… is vanaf heden te zien op www.maxvandaag.nl.

Na het succes van de tiendelige portretserie in het kader van de Olympische Spelen, die zowel op NPO 1 als 2 werd uitgezonden, komt MAX Vandaag met een vervolg ter gelegenheid van de Paralympische Spelen. MAX Vandaag blikt met de (groot)ouders terug op het leven van de sporters als kind en kijkt met ze vooruit naar Rio. Wanneer ontdekten zij het talent van hun (klein)kinderen? Welke bijdrage leverden de (groot)ouders aan de sportieve ontwikkeling en wat herkennen zij van zichzelf in de jonge topsporters?

Ook de moeder van handbiker Tim de Vries blikt openhartig terug op het fatale ongeluk, dat op slag een einde maakte aan de droom van haar zoon om ooit te schitteren op de Olympische Spelen. In Rio staat Tim als één van de favorieten aan de start van zijn eerste Paralympische Spelen. De opa van CP-voetballer Gerard Bambacht vertelt trots het jongensboekverhaal achter de snelle doorbraak van zijn kleinzoon, die op pas 17-jarige leeftijd naar Rio gaat als spits van het Nederlands CP-voetbalteam.

Meer Paralympische Spelen op MAX Vandaag
Oud-Olympiër en medaillewinnares Erica Terpstra spreekt in een persoonlijke videoboodschap op MAX Vandaag alle paralympische sporters toe om ze veel succes te wensen. De video is vanaf de start van de Paralympische Spelen te zien op MAX Vandaag.

Ook duikt MAX Vandaag de geschiedenis van de Paralympische Spelen in. Hoe heeft dit evenement, ooit bedoeld voor gehandicapte oorlogsveteranen, zich in de loop der tijd ontwikkeld tot het sportspektakel van wereldformaat? En wat zijn de meest bijzondere gebeurtenissen tot nu toe?

De Olympische Genen van…
Vanaf woensdag 7 september op www.maxvandaag.nl