Hilversum,
21
augustus
2023
|
11:00
Europe/Amsterdam

Vertrouwde MAX-programma's in september terug op de buis

Naast Van onschatbare waarde keren in september nóg meer vertrouwde MAX-programma’s terug op de buis. Op de planning staan nieuwe seizoenen van Meldpunt, Expeditie Nederland, Nederland in Beweging, MAX Geheugentrainer, Tijd voor MAX en Met het Mes op Tafel. Kijk voor meer informatie over deze en andere programma's op de perssite.

Meldpunt - vanaf vrijdag 1 september om 19.50 uur bij MAX op NPO 2
Elles de Bruin behandelt in Meldpunt kleine en grote consumentenzaken. De presentatrice en haar redactie duiken in onderwerpen als oplichting bij (internet)aankopen, gesteggel bij digitalisering, vakantieleed en schimmigheden binnen pensioenfondsen. Al jaren houdt Meldpunt vinger aan de pols bij de (ouderen)zorg, en dat blijft het programma doen: altijd kritisch, maar ook opbouwend.

Expeditie Nederland - elke maandag t/m donderdag om 18.30 uur bij MAX op NPO 2
In Expeditie Nederland ziet de kijker reportages van de regionale omroepen over onderwerpen die landelijk spelen, maar die - hoe klein ons land ook is - een paar kilometer verderop vaak een ander verhaal opleveren. Bijvoorbeeld op het gebied van de zorg voor elkaar, duurzaamheid, geschiedenis, cultuur en tradities. Rond deze thema’s gaan de verslaggevers op zoek naar bijzondere, spraakmakende en ontroerende verhalen. En zo schetsen zij een eigen beeld van Nederland. Wat zijn de verschillen tussen de provincies en wat houdt mensen bezig? 

Nederland in Beweging - vanaf maandag 4 september elke werkdag om 10.15 uur op NPO 1 én om 09.15 uur bij MAX op NPO 2
Begin het najaar goed! Vanaf september motiveren Barbara de Loor en Duco Bauwens Nederland om meer te bewegen. Ze worden vergezeld door verschillende oefengroepen. Door mee te doen aan Nederland in Beweging kunt u al de helft van de dagelijkse norm van dertig minuten gezond bewegen behalen. 

MAX Geheugentrainer - vanaf maandag 4 september elke werkdag om 10.30 uur bij MAX op NPO 1
Naast bewegen is het ook belangrijk om de hersenen gezond te houden. Mascha de Rooij en Pauline Spiering helpen de kijker door elke werkdag MAX Geheugentrainer te presenteren. Train uw hersenen door elke ochtend een aantal oefeningen mee te doen die voorzien in de dagelijkse portie hersengymnastiek. 

Tijd voor MAX - vanaf maandag 4 september elke werkdag om 17.10 uur bij MAX op NPO 1
Martine van Os en Sybrand Niessen zijn terug! Vanaf maandag 4 september presenteren ze elke werkdag weer Tijd voor MAX. Zoals vertrouwd met actuele en spraakmakende gasten. Tijd voor MAX staat garant voor boeiende gesprekken met interessante gasten. 

Met het Mes op Tafel - vanaf maandag 25 september elke maandag t/m donderdag om 19.50 uur bij MAX op NPO 2
Kennis hebben, goed kunnen rekenen, slim kunnen spelen en een getalenteerd bluffer zijn: dat zijn de karaktereigenschappen waarover een kandidaat van Met het Mes op Tafel moet beschikken. Drie deelnemers pokeren tegen elkaar met antwoorden op vragen, onder leiding van Herman van der Zandt. De winnaars van maandag, dinsdag en woensdag strijden op donderdag in de finale om een bonus.