Hilversum,
04
juli
2022
|
16:46
Europe/Amsterdam

Vanavond in MAX vakantieman: verrassingen bij autohuur en communicatieproblemen met luchtvaartmaatschappijen

Maandag 4 juli

Vanavond om 20.35 uur is live op NPO 1 MAX vakantieman te zien. In deze derde aflevering is onder meer aandacht voor de verrassingen waar vakantiegangers steeds vaker tegenaan lopen bij het huren van een auto. Verder: wat te doen als er een vliegticket gewijzigd moet worden en je de luchtvaartmaatschappij niet te pakken krijgt. De presentatie is in handen van Sybrand Niessen en aan tafel zit MAX Ombudsman Jeanine Janssen.  

Autohuur
Ga je op vakantie en wil je een auto huren, dan is de kans dat je tegen verrassingen aanloopt steeds groter. Tijdens de coronaperiode hebben veel verhuurbedrijven hun wagenpark ingekrompen, met als gevolg dat steeds meer mensen tegen problemen aanlopen. Een veelvoorkomend probleem is dat reizigers door een vertraagde vlucht te laat aankomen bij hun huurauto, waardoor de auto weg is (opnieuw verhuurd) en zij hun geld kwijt zijn. Aan tafel te gast: directeur Hans Knottnerus van Sunny Cars. MAX Ombudsman Jeanine Janssen vertelt waar de gedupeerden recht op hebben.

Communiceren met luchtvaartmaatschappijen
Als er een probleem of fout ontstaat bij de boeking van een ticket, dan komt die vaak voor rekening van de reiziger. De luchtvaartmaatschappijen zijn vaak moeilijk te bereiken, en heb je ze eenmaal aan de lijn dan is het vaak de klant die aan het kortste eind trekt. In de uitzending van vanavond bespreken we twee opvallende zaken met Jeanine waarbij reizigers voor honderden euro’s zijn gedupeerd door KLM en Booking.com.

Ongelukken in het buitenland
Met regelmaat hoor je in het nieuws de meest huiveringwekkende verhalen. Buitenlandse Zaken praat ons bij over de laatste ontwikkelingen. Wat zien zij voorbijkomen aan problemen van Nederlandse vakantiegangers in het buitenland? En hoe kan je al deze ellende voorkomen?

Verslaggever Nhung
Ook deze week gaat onze verslaggeefster Nhung Dam weer op pad. Deze keer reist ze af naar de bezinepomp waar de prijzen de pan uit rijzen! Want hoe houd je je vakantie nog betaalbaar?

MAX vakantieman
Elke maandag
Om 20.35 uur bij MAX op NPO 1
Presentatie: Sybrand Niessen

Aflevering gemist of nog een keer kijken? Dat kan via MAX Vandaag.

MAXvakantieman.nl | Facebook.com/MAXvakantieman | #MAXvakantieman