Hilversum,
03
juni
2019
|
18:00
Europe/Amsterdam

Vanavond in MAX vakantieman: tegemoetkoming TUI voor gestrande reizigers Boeing 737 MAX

Maandag 3 juni

Reisorganisatie TUI biedt haar reizigers die op 12 maart jl. de terugreis met een Boeing 737 MAX vanuit Egypte moesten afbreken een financiële tegemoetkoming aan, dit maakt TUI vanavond in MAX vakantieman, om 20.40 uur op NPO 1, bekend. Het betreft 172 vakantiegangers die terugkeerden van een vakantie in de Egyptische badplaats Hurghada. Álle reizigers van vlucht OR 942 krijgen een reischeque van €200,- per persoon aangeboden, om het gederfde reisgenot enigszins te compenseren.

Twee dagen voor de terugreis van de vakantiegangers uit Hurghada stortte voor de tweede keer in korte tijd een vliegtuig van het type Boeing 737 MAX neer. Kort na deze tweede fatale crash bleken er technische fouten in het toestel te zitten, waardoor nieuwe ongelukken niet uit te sluiten waren. Diverse luchtvaartmaatschappijen troffen daarop maatregelen en meerdere landen sloten het luchtruim voor de Boeing 737 MAX.

TUI, de enige Nederlandse organisatie met dit type toestel in de vloot, besloot de vliegtuigen in te blijven zetten. Kort nadat een toestel van het gewraakte type uit Egypte was vertrokken, kwam het Europees Agentschap voor de veiligheid van de luchtvaart met het besluit het hele Europese luchtruim te sluiten voor de Boeing 737 MAX. Dat betekende dat het toestel zo snel mogelijk aan de grond moest worden gezet. De landing vond daarop plaats in Sofia, Bulgarije, waar de gestrande reizigers moesten wachten op vervangend vervoer.

Maar het vervangende toestel dat TUI naar Sofia stuurde om de gestrande reizigers op te halen kampte met mankementen, waardoor de 172 reizigers opnieuw langer moesten wachten. Het verblijf in Bulgarije duurde twee dagen. Een groot deel van de passagiers is niet tevreden over de communicatie van TUI en de aangeboden hotels. Twee dagen later dan gepland komen ze thuis, waar TUI direct laat weten dat de reizigers geen recht zouden hebben op een vergoeding.

MAX vakantieman
Maandag 3 juni
Om 20.40 uur, NPO 1
Presentatie: Sybrand Niessen
www.maxvakantieman.nl

Facebook.com/MAXvakantieman | @MAXvakantieman | #MAXvakantieman