Hilversum,
05
juli
2021
|
18:22
Europe/Amsterdam

Vanavond in MAX vakantieman: reisorganisaties gedupeerd door faillissement D-reizen

Vanavond, maandag 5 juli, start om 20.35 uur op NPO 1 het nieuwe seizoen van MAX vakantieman. Sybrand Niessen gaat ook deze zomer samen met MAX Ombudsman Jeanine Janssen op zoek naar oplossingen voor de meest uiteenlopende vakantieproblemen van vakantiegangers. In deze eerste uitzending is er onder meer aandacht voor het faillissement van D-reizen. In de uitzending spreekt CEO Steven van der Heijden van Corendon, die dossiers van D-reizen overgedragen heeft gekregen, zich uit over de gang van zaken.

Als gevolg van het faillissement van D-reizen in april dit jaar, zijn duizenden klanten gedupeerd. Het gaat in totaal om miljoenen euro's. Dit heeft echter niet alleen een uitwerking op consumenten, ook reisorganisaties als Corendon ervaren veel negatieve gevolgen. Zij hebben namelijk dossiers overgedragen gekregen, waar zij volgens de Wet op de reisovereenkomst verantwoordelijk voor zijn. In MAX vankantieman vanavond aandacht voor een zaak waarbij Corendon geld moet uitkeren aan een consument, terwijl D-reizen dit geld nooit heeft overgemaakt aan Corendon. Ze betalen het dus uit eigen zak, het geld is in het faillisement van D-reizen verdwenen. Vanavond spreekt Steven van der Heijden, CEO van Corendon, zich uit: "Die voormalige eigenaren van D-reizen zijn nog niet van ons af. Niet van de SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden), maar ook niet van ons."

Verder in deze uitzending van MAX vakantieman: directeur Consulaire Zaken Dirk Jan Nieuwenhuis reageert op het feit dat Corendon weer pakketreizen gaat uitvoeren naar oranje gebieden. Onverstandig, aldus het ministerie van Buitenlandse Zaken. Zij raden vakantiegangers nog altijd af om naar deze landen te reizen.

Over MAX vakantieman
In MAX vakantieman staan wekelijks problemen van reizigers centraal waarbij ze voor een oplossing de hulp van MAX vakantieman inroepen. Naast oplossingen voor consumentenproblemen, biedt MAX vakantieman diverse tips en rubrieken die aansluiten bij de zomer van 2021. Zo worden in de rubriek Beste Vakantieman vragen van kijkers behandeld die door een deskundige beantwoord worden. De Mystery Guest inspecteert accommodaties en Piet Paulusma brengt wekelijks het weerbericht.

MAX vakantieman
Maandag 5 juli
Om 20.35 uur op NPO 1
Presentatie: Sybrand Niessen
MAXvakantieman.nl

Facebook.com/MAXvakantieman | @MAXvakantieman | #MAXvakantieman