Hilversum,
11
juli
2022
|
16:46
Europe/Amsterdam

Vanavond aandacht voor het faillissement van D-Reizen in MAX vakantieman

Maandag 11 juli

Vanavond om 20.35 uur is live op NPO 1 de vierde aflevering van MAX vakantieman te zien. In deze aflevering is onder meer aandacht voor het faillissement van D-Reizen en meer duidelijkheid hierover voor de gedupeerden hiervan en de populariteit van campers en de daarbij behorende camperfraude. De presentatie is in handen van Sybrand Niessen en aan tafel zit MAX Ombudsman Jeanine Janssen. 

Faillissement D-reizen
Het was een grote klap in de reisbranche, het faillissement van D-Reizen in het voorjaar van 2021. Nog altijd is de curator bezig met de afwikkeling. Veel gedupeerden wachten nog steeds op hun geld. Maar of dat ooit nog komt is de vraag. Ook de SGR speelt een actieve rol bij het oplossen van de problemen, al lijken niet alle D-reizen-klanten daardoor geholpen kunnen worden. Erik Jan Reuver van SGR en de curator van D-Reizen, Ton Tekstra, zijn in de studio, met nieuws hierover.

Camperfraude
Campers, ze zijn mateloos populair tegenwoordig. Niet eerder werden er zoveel campers verkocht. Maar dat gaat helaas niet altijd goed. Zo meldde zich bij ons een gedupeerde, die een camper had gekocht, waarvan met de tellerstand was geknoeid. Hoe kom je daar achter als consument? Is een miskoop of bedrog te voorkomen? En hoe vaak komt dit voor? We laten zien hoe eenvoudig je kunt sjoemelen met de kilometerstand, en hoe je kunt controleren of je te maken hebt met een betrouwbare of onbetrouwbare kilometertellerstand. Aan tafel zit Hugo van Binsbergen, directeur NKC (Nederlandse Kampeerauto Club).

Rolstoel verdwenen in bagagechaos
De bagagechaos in de luchtvaart is al weken in het nieuws. Niet alleen bij koffers en kinderwagens gaat het mis, maar ook bij rolstoelen. De bagage van Edith Blokland raakt zoek als ze samen met haar man naar Canada reist. Niet alleen de koffers komen niet op de bagageband, ook haar elektrische rolstoel raakt kwijt, met alle gevolgen van dien. Inmiddels is het echtpaar weer thuis, zijn de koffers terug maar de rolstoel is nog altijd spoorloos. Jeanine Janssen reageert hierop.

Verslaggever Nhung
Nhung bereidt zich voor op een hittegolf en onderzoekt hoe mensen op de camping hun hoofd koel houden. 

MAX vakantieman
Elke maandag
Om 20.35 uur bij MAX op NPO 1
Presentatie: Sybrand Niessen

Aflevering gemist of nog een keer kijken? Dat kan via MAX Vandaag.

MAXvakantieman.nl | Facebook.com/MAXvakantieman | #MAXvakantieman