Hilversum,
09
april
2021
|
10:09
Europe/Amsterdam

Vanaf 18 april: Showcolade bij MAX met Edsilia Rombley

Vanaf zondag 18 april om 20.25 uur op NPO 1

MAX introduceert een nieuw familieprogramma: Showcolade. Een levendige spelshow voor jong en oud die de kijkers verrast met ambacht en chocoladekunst. Welke objecten zijn echt en welke zijn van chocola? Onder leiding van Edsilia Rombley proberen teamcaptains Richard Kemper en Remco Veldhuis dit, samen met hun teamleden, te achterhalen. Kun je er chocola van maken? Showcolade is vanaf zondag 18 april om 20.25 uur te zien bij MAX op NPO 1.

Al enige tijd gaan er wereldwijd video’s rond van objecten, die op het eerste oog niet van echt te onderscheiden zijn, maar eetbaar blijken te zijn. De creaties die van chocola worden gemaakt zijn oneindig en zeer verrassend. Of je nu van chocolade houdt of niet; je mond valt ervan open.

Patissiers Robin Hoedjes, Boudewijn Nijmeijer en Marike van Beurden zijn pure chocoladespecialisten, die nationaal en internationaal hun sporen hebben verdiend. Speciaal voor Showcolade gaan zij aan de slag met het maken van voorwerpen zoals speelgoed, keukengerei en zelfs meubelstukken. Allemaal honderd procent van chocola, stuk voor stuk kleine kunstwerken en… niet van echt te onderscheiden.

Edsilia Rombley daagt twee teams van bekende Nederlanders, onder leiding van teamcaptains Richard Kemper en Remco Veldhuis, uit om erachter te komen welke voorwerpen in de studio van chocola zijn gemaakt. Er is maar één manier om dat te ontdekken: door je tanden erin te zetten.

Aflevering 1 - zondag 18 april om 20.25 uur op NPO 1
In de eerste aflevering van Showcolade gaan twee teams van bekende Nederlanders de strijd met elkaar aan. Het team van Remco bestaat uit Irene Moors en Berget Lewis, Richard krijgt hulp van Carrie ten Napel en André Dongelmans. Wie durft er zonder enige twijfel een hap te nemen van een kinderlaarsje of plakbandhouder? En wie zet zijn of haar tanden in een ornament en een sigaar?

Op MAX Vandaag en sociale media staan na afloop van de afleveringen allerlei extra's, zoals interessante chocoladeweetjes en making of-video's van de chocoladeobjecten.

Showcolade is gebaseerd op het Japanse format Sokkuri Sweets en is een coproductie van BlazHoffski en Omroep MAX.

Showcolade (6 afleveringen)
Vanaf zondag 18 april
Om 20.25 uur op NPO 1
Let op: zondag 16 mei geen uitzending
maxvandaag.nl

Facebook.com/OmroepMAX | Twitter.com/OmroepMAX | Instagram.com/OmroepMAX_ | #Showcolade