Hilversum,
12
mei
2022
|
09:50
Europe/Amsterdam

Vanaf 1 juni terug bij MAX: Hollandse Zaken

Het journalistieke programma Hollandse Zaken van MAX is terug deze zomer. Grote maatschappelijke kwesties krijgen een gezicht door reportages in het hele land over uiteenlopende onderwerpen. Onderwerpen waarin de gewone burger centraal staat. De eerste aflevering van het nieuwe seizoen Hollandse Zaken is vanaf woensdag 1 juni om 20.25 uur te zien bij MAX op NPO 2. 

In de eerste aflevering van Hollandse Zaken is aandacht voor de naar schatting tienduizenden Nederlanders die lijden aan het post-COVID-syndroom, ook wel ‘de stille pandemie’ genoemd. Ze lijden aan een waaier van klachten: weinig energie, verminderde concentratie, vergeetachtigheid, hoofdpijn, kortademigheid en hartkloppingen. Van de ene op de andere dag zijn ze hun oude leven kwijt.

Omdat er nog steeds geen officiële diagnose is, en weinig kennis onder specialisten, herkennen artsen het syndroom niet altijd. En daardoor vinden patiënten soms weinig begrip bij dierbaren, hulpverleners en werkgevers. Minister Kuipers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) rept met geen woord over deze patiëntengroep in zijn langetermijnstrategie met betrekking tot COVID.

In Hollandse Zaken het verhaal van Lennie, die alleen nog op pad kan in een scootmobiel. En van Pascal, die maar één keer per week doucht, omdat het te veel energie kost. Ze moet er vaak een dag van bijkomen. En het verhaal van Rien, wiens vrouw zwanger is van hun eerste kindje. Hij kan geen stap meer buiten de deur zetten zonder rolstoel. Jonge energieke mensen die na een milde coronabesmetting niets meer kunnen. Ze zijn veroordeeld tot de WIA en het geld voor therapie is op.

Hollandse Zaken
Vanaf woensdag 1 juni
Om 20.25 uur bij MAX op NPO 2

MAX-programma’s terugkijken of luisteren? Dat kan via MAX Vandaag. 

Facebook.com/HollandseZaken | Instagram.com/OmroepMAX_ | Twitter.com/HollandseZaken | #HollandseZaken