Hilversum,
15
maart
2017
|
11:12
Europe/Amsterdam

Van onschatbare waarde: TV-Kok Danny Jansen met een Escoffier-kookboek en een heuse Lalique

Donderdag 21.25 uur NPO 1

Vier kamers, vier experts en één verkoper met een missie: een zo hoog mogelijk bedrag ophalen voor zijn of haar topobject. Aanstaande donderdag om 21.25 uur op NPO 1 ziet u aflevering drie van het gloednieuwe Van onschatbare waarde bij MAX, waarin verkopers van bijzondere spullen de unieke kans krijgen om hun object te verkopen aan één van de vier experts.

Informatie aflevering 3 - donderdag 16 maart om 21.25 uur op NPO 1
De eerste verkoper uit deze aflevering is Wout. Hij neemt muziek mee naar het Van onschatbare waarde-kasteel. Het gaat om een oude automatische platenspeeldoos van het Duitse merk Monopol. Dankzij deze speeldoos uit het jaar 1900 kon destijds ook de middenklasse genieten van muziek. Voor deze periode was muziek anders dan afkomstig uit kerkklokken enkel voorbehouden aan de rijkeren.

Vervolgens klopt er een dame met een bijzonder kwetsbaar object op deuren van het kasteel. Mevrouw heeft een vaas uit het jaar 1914 van glaskunstenaar en edelsmit René Lalique meegebracht. De Franse Lalique geldt als één van de pioniers van de Art Nouveau en vergaarde vooral bekendheid door zijn luxueuze parfumflesjes.

Verder in deze uitzending: 24kitchen-tv-kok Danny Jansen met een zeer bijzonder kookboek uit 1903 van ‘kok der koks’ Auguste Escoffier, verzamelaar Stefan met een koffiemolen die de Eerste én Tweede Wereldoorlog doorstond en we zien meneer Veenhuizen, bepaald geen onbekende voor onze experts, die een zeer waardevolle en gewilde chronometer in de aanbieding heeft.

Raadpleeg het eerder verstuurde aankondigingsbericht voor meer informatie.

Van onschatbare waarde
Iedere donderdag om 21.25 uur op NPO 1
Presentatie: Dionne Stax

www.omroepmax.nl | #Vanonschatbarewaarde | www.facebook.com/vanonschatbarewaarde

www.maxvandaag.nl

www.maxvandaag.nl