Hilversum,
09
februari
2017
|
16:25
Europe/Amsterdam

Van onschatbare waarde: dit zijn de experts

Vanaf 2 maart

Vanaf donderdag 2 maart om 21.30 uur op NPO 1 presenteert Dionne Stax het gloednieuwe MAX-programma Van onschatbare waarde, waarin verkopers van bijzondere en waardevolle spullen de unieke kans krijgen om hun object te verkopen aan één van de vier experts.

De verkoper mag aankloppen bij één of alle vier de experts, maar eenmaal een bod geaccepteerd of geweigerd is er geen weg terug. De gerenommeerde in- en verkopers in Van onschatbare waarde zijn; Ilse Daatselaar, Arnold Wegh, Bert Degenaar en Ebert Roest.

In de wereld van kunst en antiek is haar achternaam een begrip. Ilse kreeg de liefde voor mooie spullen met de paplepel ingegoten door haar vader. Als kind liep ze al met hem over kunstbeurzen. Sinds acht jaar bestieren ze samen de handel en staan op gerenommeerde kunstbeurzen. Er zijn niet veel vrouwen op dit niveau in de antiekwereld, maar Ilse staat haar mannetje.

Arnold is samen met zijn broer eigenaar van één van de grootste antiekhandels in Europa. Zijn winkel beslaat maar liefst 11.000 vierkante meter. Hij verscheept wekelijks containers vol antiek naar alle uithoeken van de wereld, maar hij is ook blij als hij een zilveren kandelaar aan precies de juiste klant verkoopt. Arnold weet wat hij wil en belangrijker, hij weet wat zijn klanten willen.

Voor moderne kunst loopt voormalig kunsthandelaar Bert niet zo warm, maar het verhaal van oude spullen kan hem diep raken. Zijn passie voor sterrenkunde resulteerde in een heus planetarium, geinspireerd op het Eise Eisinga Planetarium in Franeker.  Hij bezit verschillende markante historische panden die hij exploiteert als B&B en welke smaakvol zijn gevuld zijn met bijzondere objecten. Mensen als Tina Turner, Charlie Watts en anderen delen zijn goede smaak en weten hem te vinden.

Ebert is de schatzoeker van het stel. Hij gaat het liefst alleen op pad met een lege bus en een volle portemonnee. Op zijn route langs markten en boertjes in België en Frankrijk gaat hij op zoek naar spullen met een verhaal. Klanten van over de hele wereld weten zijn winkel te vinden. Trendy restaurants en bekende Nederlanders weten hem te vinden voor authentiek antiek.

Raadpleeg het eerder verstuurde aankondigingsbericht voor meer informatie.

Van onschatbare waarde
Vanaf 2 maart 2017
Iedere donderdag om 21.30 uur op NPO 1
Presentatie: Dionne Stax

www.omroepmax.nl | #Vanonschatbarewaarde | facebook.com/vanonschatbarewaarde