Hilversum,
06
augustus
2021
|
13:13
Europe/Amsterdam

Van onschatbare waarde: aflevering 5 en 6 van het jubileumseizoen

Van onschatbare waarde is terug! Dionne Stax presenteert woensdag 29 september en 6 oktober om 20.35 uur op NPO 1 aflevering vijf en zes van het jubileumseizoen, het programma bestaat namelijk vijf jaar. In Van onschatbare waarde krijgen verkopers van bijzondere en waardevolle spullen de kans om hun object te verkopen aan één van de vier experts. Eenmaal een bod geaccepteerd of geweigerd, is er geen weg meer terug.

Aflevering 5 - woensdag 29 september om 20.35 uur op NPO 1
De eerste verkoper in deze aflevering is René. Hij brengt een kunstwerk van wrakhout mee voor de experts. Het icoon van Victor IV kocht René ooit van zijn oude werkgever, een voormalige bank. Deze had een aanzienlijke kunstcollectie opgebouwd in de jaren 70 en 80. Dit object, gemaakt van hout uit de Amstel, hing bij een collega op de kamer. René heeft het uiteindelijk overgenomen uit de boedel, maar wil het nu verkopen.

Ook Wil is van de partij. Hij neemt een object mee waardoor Dionne spontaan zin krijgt om te gaan dansen: een akoestisch spelende automatische accordeon. Het instrument wordt aangestuurd door middel van magneten. Binnen de verzameling van Wil is dit eigenlijk een buitenbeentje. Het object is namelijk zo'n 35 jaar oud, waardoor het eigenlijk niet bij het antiek past. Wil doet afstand van het object, om met de opbrengst wat anders te kunnen kopen. De experts dansen in hun kamers, maar waar eindigt het feestje?

Aflevering 6 - woensdag 6 oktober om 20.35 uur op NPO 1
In de laatste aflevering van het jubileumseizoen van Van onschatbare waarde komt Marijke langs. Zij heeft een engel, een Cupido meegenomen. De schoonmoeder van Marijke kocht het object in de jaren 70 van een antiquair in Den Haag. Een jaar of tien geleden kreeg de man van Marijke het beeld. Echter, hun dochters zijn niet gecharmeerd; zij willen de engel later niet hebben. En dus zoekt Marijke een nieuw huis voor hem. In welke kamer schiet cupido raak?

Bodie heeft een motorblok van een Bentley drie liter, inclusief radiateur én horloge in de aanbieding. Het motorblok was het eerste model waarmee Bentley succesvol werd in het racen. En dus heeft het een hoge historische waarde. Bodie is autoliefhebber in hart en nieren. Ooit, tijdens zijn middelbarebareschooltijd, poetste hij auto's bij een verzamelaar. Hij was vrijwel direct verkocht. Ten tijde van het 75-jarig jubileum van Bentley werd een horloge uitgebracht. Het betreft een automatisch uurwerk met een 18-karaat gouden kast, volgens Bodie onlosmakelijk verbonden met het motorblok. Het doel is dan ook om de objecten als set te verkopen.

Over Van onschatbare waarde
Mensen uit heel Nederland krijgen de unieke kans om hun waardevolle pronkstuk te verkopen. De experts - Bianca Frölich, Arnold Wegh, Bert Degenaar en Bas Jonker - ontvangen verkopers in hun eigen kamer, de verkoper accepteert het bod óf kiest ervoor om door te gaan naar de volgende kamer. Slim onderhandelen is een vereiste; eenmaal een bod geaccepteerd of geweigerd is er geen weg meer terug.

Van onschatbare waarde (zes afleveringen)
Woensdag 29 september en 6 oktober om 20.35 uur op NPO 1
Presentatie: Dionne Stax
MAXVandaag.nl

Facebook.com/Vanonschatbarewaarde | Twitter.com/OmroepMAX | Instagram.com/OmroepMAX_ | #vanonschatbarewaarde