Hilversum,
08
september
2021
|
16:30
Europe/Amsterdam

Van onschatbare waarde: aflevering 3 en 4 van het jubileumseizoen

Van onschatbare waarde is terug! Dionne Stax presenteert woensdag 15 en 22 september om 20.35 uur op NPO 1 aflevering drie en vier van het jubileumseizoen, het programma bestaat namelijk vijf jaar. In Van onschatbare waarde krijgen verkopers van bijzondere en waardevolle spullen de kans om hun object te verkopen aan één van de vier experts. Eenmaal een bod geaccepteerd of geweigerd, is er geen weg meer terug.

Aflevering 3 - woensdag 15 september om 20.35 uur op NPO 1
Hoog bezoek voor Dionne en de experts. Niemand minder dan Ronnie Tober komt langs! Een aantal jaar geleden zong Ronnie voor Abraham van Leeuwen. De zakenman had zijn bedrijf verkocht en investeerde een deel van de opbrengst in een mooi schip. Ronnie werd uitgenodigd en ontving als aandenken een bootje van sterling zilver. Het betreft een miniatuur van de Halve Maen, het schip waarmee Henry Hudson destijds op de gelijknamige rivier voer. En tevens de plek waar Ronnie ooit in de buurt heeft gewoond. Dionne geeft Ronnie advies over de vraagprijs, maar is dat wel zo'n goed idee?

Ook Kees komt met bijzondere voorwerpen naar Utrecht: drie kleine boeken, gemaakt door Johannes Goedaert. Kees is een bevlogen natuurliefhebber en bovendien dol op insecten. In de boeken worden de metamorfoses, die insecten gedurende hun leven doormaken, beschreven. Kees kocht de boekjes ooit voor ruim 3000 euro op een veiling in Duitsland. De experts lijken erg geïnteresseerd.

Aflevering 4 - woensdag 22 september om 20.35 uur op NPO 1
De 14-jarige Lars komt zijn spaarvarken spekken bij Van onschatbare waarde. Hij heeft een brandweerauto uit de jaren 50 in de aanbieding. Het object kocht Lars ooit van een collega van zijn vader, oorspronkelijk stond het op een carrousel. Hij kreeg het verzamelen en onderhandelen van huis uit mee. Lars is groot fan van het programma en staat te springen om met de experts te mogen onderhandelen.

Verder in deze aflevering een bijzonder schilderij van Henri Fantin-Latour. Paul is door zijn schoonfamilie op pad gestuurd met een duidelijke opdracht: het schilderij uit 1965 moet voor de juiste prijs worden verkocht. De eigenaar, de oom van de vrouw van Paul, is behoorlijk op leeftijd en daarom heeft Paul de zware taak gekregen om het object te verkopen. Er zijn duidelijke afspraken gemaakt, dus er rust enige druk op zijn schouders.

Over Van onschatbare waarde
Mensen uit heel Nederland krijgen de unieke kans om hun waardevolle pronkstuk te verkopen. De experts - Bianca Frölich, Arnold Wegh, Bert Degenaar en Bas Jonker - ontvangen verkopers in hun eigen kamer, de verkoper accepteert het bod óf kiest ervoor om door te gaan naar de volgende kamer. Slim onderhandelen is een vereiste; eenmaal een bod geaccepteerd of geweigerd is er geen weg meer terug.

Van onschatbare waarde (zes afleveringen)
Woensdag 15 en 22 september om 20.35 uur op NPO 1
Presentatie: Dionne Stax
MAXVandaag.nl

Facebook.com/Vanonschatbarewaarde | Twitter.com/OmroepMAX | Instagram.com/OmroepMAX_ | #vanonschatbarewaarde