Hilversum,
15
november
2019
|
15:30
Europe/Amsterdam

Van Dik Hout, Erwin Java en Peter Douglas bij MAX op NPO Radio 5

Van zaterdag 16 tot en met vrijdag 22 november op NPO Radio 5

Van zaterdag 16 tot en met vrijdag 22 november staan er weer veel leuke dingen op de planning bij de MAX-programma’s op NPO Radio 5. Hieronder een overzicht.

Wekker-Wakker-Weekend! – Elke zaterdag van 07.00 tot 10.00 op NPO Radio 5
Zaterdagochtend 16 november praat Jan Rietman in Wekker-Wakker-Weekend! met George Baker over zijn gloednieuwe album 3 Chords And The Devil en zijn shows eind december in Scheveningen. In De Liefde Voor Muziek is er aandacht voor Diana Ross. En in Country Roads staat Johnny Cash centraal. In Los Vast Live wordt er teruggeblikt op Los Vast, de Reünie van 21 september in Rotterdam met Erik Mesie.

Je dag is goed – Elke werkdag van 07.00 tot 10.00 uur op NPO Radio 5
Je dag is goed wordt deze week gepresenteerd door Jeroen van Inkel én Bert Haandrikman. Maandag 18 november presenteert Jeroen de ochtendshow, de rest van de week neemt Bert Haandrikman het over. Woensdag 20 november is de Muziektombola er weer. Luisteraars kunnen liedjes aanvragen waarop ze hebben gestemd voor de Evergreen Top 1000. Bert vertelt hen of de liedjes wel of niet in de Top 1000 staan. Cabaretier Roel C. Verburg sluit vrijdag 22 november de week weer af met een zelfgeschreven lied.

Haandrikman! – Elke maandag t/m donderdag van 12.00 tot 14.00 uur op NPO Radio 5
Het middagprogramma Haandrikman! is elke maandag tot en met donderdag te horen. Met de mooiste muziek en natuurlijk belt Bert Haandrikman met de jarige van de dag.

De MAX! – Elke werkdag van 18.00 uur tot 20.00 uur op NPO Radio 5
Deze week ontvangen Henkjan Smits en Manuëla Kemp weer een aantal fantastische artiesten. Op maandag 18 november is VanWyck te gast bij De MAX! Kantoorsessies. VanWyck is het alter ego van Christine Oele, die eerder al bijzondere muziek maakte met de band Nevada Drive. Waar Christine Oele in haar vorige band koos voor de vernieuwing en het experiment, heeft ze er als VanWyck voor gekozen om een volstrekt tijdloze singer-songwriter plaat te maken.

Dinsdag 19 november komt Yentl langs in de studio. Yentl bracht in 2017 haar in Nashville opgenomen debuutalbum uit, en in 2018 nam ze deel aan The Voice Of Holland, waar ze zich tot het team van Waylon mocht voegen. Nu komt Yentl met nieuwe eigen muziek, waarbij het gelukt is haar nieuwe poppy soulful sound’ met country te mixen. Natuurlijk verlaat ze de studio niet zonder een live-optreden in De MAX! Kantoorsessies.

Tom Tukker is woensdag 20 november te gast bij Manuëla en Henkjan. Zijn zelfgeschreven liedjes gaan over zijn ervaringen, zijn fouten, zijn angsten, zijn liefde en zijn haat.

Van Dik Hout bestaat dit jaar 25 jaar en viert dit met een nieuwe single en clubtour! De nieuwe single is getiteld Eén nacht. Genoeg redenen om een bezoekje te brengen aan De MAX! op donderdag 21 november.

En tot slot is vrijdag 22 november Erwin Java te gast bij De MAX! Kantoorsessies. De gitarist heeft een grote staat van dienst, waaronder maar liefst 25 jaar bij Cuby & the Blizzards. Recent besloot hij een nieuwe uitdaging aan te gaan: de Erwin Java & Band.

TinekeShow – Elke vrijdag en zaterdag van 12.00 tot 14.00 uur op NPO Radio 5
Deze week is er weer livemuziek bij TinekeShow. Op vrijdag 22 november is de Nederlandse Frank Sinatra, Peter Douglas, te gast. Ook countryzangeres Sandra Vanreys treedt op in de studio! TinekeShow wordt op 22 november gepresenteerd door Jan Rietman en op 23 november door Manuëla Kemp.

Ron wacht op de nacht – Elke vrijdag van 22.00 tot 00.00 uur op NPO Radio 5
Ron Brandsteder presenteert wekelijks het programma Ron wacht op de nacht. Elke vrijdag tussen 22.00 en 00.00 uur hoort de luisteraar verhalen, bijzondere herinneringen en natuurlijk de allermooiste muziek. Ron strooit zand in ­de ogen en muziek in de oren van de luisteraars.

Over MAX op NPO Radio 5
Met Je dag is goedWekker-Wakker-Weekend!TinekeShowDe MAX!Haandrikman!, en Ron wacht op de nacht is MAX volop aanwezig op NPO Radio 5. Dé zender met muziek uit de jaren 60, 70 en 80 is te beluisteren via kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+).

Facebook.com/Jedagisgoed.MAX | Facebook.com/DeMAX.radio | Facebook.com/tinekeshow | Facebook.com/HaandrikmanMAXFacebook.com/wekkerwakkerweekend | www.maxvandaag.nl