Hilversum,
12
juni
2015
|
00:00
Europe/Amsterdam

Vader en dochter Eijsvogel te gast op De Perstribune van MAX

Hilversum, 12 juni 2015 - Het NPO Radio 1 media- en sportprogramma De Perstribune van MAX ontvangt op zondag 14 juni Hans en Marjolein Eijsvogel.

Hans Eijsvogel maakte meer dan zestig jaar geleden zijn debuut als sportjournalist op de radio. Ruim een halve eeuw was hij de vaste paardensportverslaggever van Langs de Lijn. Hij was befaamd vanwege zijn met hoge snelheid gesproken live-verslagen vanaf Duindigt (‘Hálverwege de laatste bocht…’). Eijsvogel had bovendien koninklijke connecties: hij was goed bevriend met paardenliefhebber prins Bernhard.

Marjolein Eijsvogel, de dochter van Hans, is oud-tophockeyster. Ze speelde 123 interlands voor het Nederlands vrouwenhockeyteam, waarin ze meer dan vijftig keer scoorde. Op de Olympische Spelen van Los Angeles (1984) won ze goud. Momenteel is ze onder meer actief voor de stichting Spieren voor Spieren.

Recensent Ron Vergouwen staat in Kassie Kijken stil bij het einde van het televisieseizoen en verslaggever Jules van der Wardt, alias De Vliegende Keep, is deze week bij Alfons Groenendijk, de nieuwe trainer van Excelsior.

De Perstribune wordt ook deze keer gepresenteerd door Govert van Brakel.

MAX
De Perstribune
Zondag 14 juni 2015
Vanaf 12:15 uur op NPO Radio 1
www.deperstribune.nl