Hilversum,
20
februari
2018
|
16:51
Europe/Amsterdam

Utrechtse Bert Degenaar en Ilse Daatselaar experts in MAX-programma Van onschatbare waarde op NPO 1

Vanaf donderdag 12 april om 21.30 uur op NPO 1 presenteert Dionne Stax het tweede seizoen van Van onschatbare waarde, waarin verkopers van bijzondere en waardevolle spullen de unieke kans krijgen hun object te verkopen aan één van de vier experts. Twee van deze experts zijn afkomstig uit de provincie Utrecht. Samen met haar vader bestiert Ilse Daatselaar één van de belangrijkste kunst- en antiekhandels van Nederland. Bert Degenaar is verzamelaar en voormalig antiquair.

Voor moderne kunst loopt voormalig kunsthandelaar Bert Degenaar niet echt warm, maar het verhaal van oude spullen kan hem diep raken. Zijn passie voor sterrenkunde resulteerde in een heus planetarium in Oud-Zuilen, geïnspireerd op het Eise Eisinga Planetarium in Franeker. Bert bezit verschillende markante historische panden, die hij exploiteert als B&B en welke smaakvol gevuld zijn met bijzondere objecten. Daarnaast heeft hij een collectie historische wetenschappelijke instrumenten en globes.

In de wereld van kunst en antiek is haar achternaam een begrip. De in Utrecht woonachtige Ilse Daatselaar kreeg de liefde voor mooie spullen met de paplepel ingegoten door haar vader, die 40 jaar geleden de zaak in Utrecht begon. Tien jaar geleden is de zaak vanuit Utrecht naar Zaltbommel verhuisd, waar Ilse en haar vader nu samen aan het roer staan. Als kind liep Ilse al over alle grote gerenommeerde kunstbeurzen. Tegenwoordig staat ze er zelf als deelnemer. Er zijn niet veel vrouwen op dit niveau in de kunst- en antiekwereld, maar Ilse staat haar mannetje.

Over Van onschatbare waarde
Vier kamers, vier experts en een verkoper met een missie: een zo hoog mogelijk bedrag ophalen voor zijn of haar topobject. In het spannende MAX-programma Van onschatbare waarde mogen verkopers aankloppen bij één of alle vier experts. Terug naar een eerder mislukte onderhandeling is echter niet toegestaan. Wie zich blindstaart op de allerhoogste verkoopprijs, loopt het risico huiswaarts te keren met object en zonder geld. Maar wie naar een goede prijs zoekt, moet risico’s nemen. Slechts één ding is zeker: eenmaal een bod geaccepteerd of geweigerd, is er geen weg terug…

Van onschatbare waarde
Vanaf donderdag 12 april om 21.30 uur op NPO 1
Presentatie: Dionne Stax

www.maxvandaag.nl | #Vanonschatbarewaarde | facebook.com/vanonschatbarewaarde