Hilversum,
29
december
2015
|
00:00
Europe/Amsterdam

Tweede seizoen Heer & Meester: aflevering 1 t/m 5

Tweede seizoen Heer & Meester: aflevering 1 t/m 5

Hilversum, 29 december 2015 – Op donderdag 28 januari 2016 gaat bij MAX om 20.30 uur op NPO 1 het langverwachte tweede seizoen van de dramaserie Heer & Meester van start. Daan Schuurmans speelt opnieuw de zeer welgestelde, charismatische Valentijn Rixtus Bentinck die als baby te vondeling gelegd werd bij een katholiek internaat. In het nieuwe seizoen zet Valentijn zijn zoektocht naar zijn verleden onverbiddelijk door.

Aflevering 1 – donderdag 28 januari om 20.30 uur op NPO 1 
Valentijn krijgt een grote klap te verwerken wanneer de dame aan zijn eigen graf niet blijkt te zijn wie hij had gehoopt. Bij het OM ligt alles overhoop als één van de medewerkers wordt geliquideerd in verband met een zaak betreffende vastgoedfraude. De dood van de Officier van Justitie en de vastgoedfraudezaak lijken in verband te staan met Valentijns zoektocht naar het verleden. Ondertussen probeert Leo er alles aan te doen om te voorkomen dat het hotel, waar Valentijn woont, wordt verkocht aan de hoogste bieder.

Aflevering 2 – donderdag 4 februari om 20.30 uur op NPO 1
Na een diamantroof schiet Valentijn een goede vriend te hulp. De gezochte crimineel die verdacht wordt van de roof blijkt een oude vriend van Leo te zijn en zit ondergedoken in het hotel waar Valentijn woont. Aan Valentijn de taak om zijn onschuld te bewijzen. Floor ontdekt dat Valentijn geneigd is juist die dingen te doen die ze hem specifiek verbiedt en dat hij minstens zo goed kan speuren als zij.

Aflevering 3 – donderdag 11 februari om 20.30 uur op NPO 1
Wanneer er een dood fotomodel opduikt, brengt Valentijn een bezoekje aan het landgoed van de wereldberoemde parfumeur Lavenchy, waar het allerminst rozengeur en maneschijn blijkt te zijn. Door Valentijns onuitputtelijke kennis van zaken weet hij met zijn neus de zaak op te lossen. Floor leert dat je geurtje meer over je vertelt dan je lief is.

Aflevering 4 – donderdag 18 februari om 20.30 uur op NPO 1
Een ziekenhuis kampt met een ongebruikelijk hoog sterftecijfer. Tijd voor dokter Valentijn Bentinck om te onthullen wat er aan scheelt. Als solliciterend chirurg weet Valentijn erachter te komen hoe de scalpel in de steel steekt en ontdekt hij dat men wel erg ver gaat om een transplantatie-onderzoek te laten slagen.

Aflevering 5 – donderdag 25 februari om 20.30 uur op NPO 1
Een jazzclub houdt er duistere praktijken op na. Wanneer de Directeur-Generaal van Justitie er wat mee te maken lijkt te hebben, wordt het tijd voor Valentijn om zijn pokerface op te zetten. Het loopt bijna verkeerd af wanneer een Chinese onderwereldbaas en eigenaar van de jazzclub zijn zinnen heeft gezet op een toekomstige samenwerking met Valentijn als zijn partner in crime.


Heer & Meester – seizoen II 
Vanaf 28 januari 2016 
Elke donderdag om 20.30 uur op NPO 1
www.omroepmax.nl