Hilversum,
09
augustus
2019
|
14:30
Europe/Amsterdam

Tweede aflevering van Denkend aan Holland: André gaat glasblazen, boottocht over de Linge, bezoek aan Nederlandse toren van Pisa

Maandag 12 augustus om 22.15 uur op NPO 1

In Denkend aan Holland; hét nieuwe zomerprogramma van MAX, ontdekken André van Duin en Janny van der Heijden ons mooie Nederland vanaf het water. Ze varen door natuurgebieden, langs eeuwenoude stadjes en historische landgoederen. In de tweede aflevering varen André en Janny over de rivier de Linge. Op maandag 12 augustus om 22.15 uur te zien bij MAX op NPO 1.

In de tweede aflevering van Denkend aan Holland neemt Janny André mee naar de Betuwe voor een koninklijke tocht over de slingerende rivier de Linge die zich uitstrekt tussen Geldermalsen en Gorinchem. André staat aan het roer en Janny wijst de weg. Ze varen door een afwisselend landschap, bezoeken authentieke dorpjes en praten met bewoners. Nhaan, de hond van Janny, reist gezellig met ze mee. 

In Leerdam bezoeken ze een eeuwenoude glasfabriek, waar André een poging doet om glas te blazen. Ze worden verrast door onbekende plekken en gebouwen, zoals de Nederlandse toren van Pisa. Het eindpunt is het plaatsje Buren, waar de voorouders van onze koning vandaan komen. 

Over Denkend aan Holland
In Denkend aan Holland ontdekken André van Duin en Janny van der Heijden ons mooie Nederland vanaf het water. Elke aflevering trekken ze erop uit met hun boot. Natuurlijk meren André en Janny zo nu en dan ook aan, om de prachtige plekken te bezoeken waar het water hen brengt. Janny kan André veel vertellen over zowel de culturele als culinaire geschiedenis van bepaalde plekken. Dat allemaal in het gezelschap van scheepshond Nhaan; de teckel van Janny.

Denkend aan Holland
Maandag 12 augustus
Om 22.15 uur op NPO 1
Presentatie: André van Duin en Janny van der Heijden
www.MAXVandaag.nl

Instagram.com/OmroepMAX_ | Facebook.com/OmroepMAX | Twitter.com/OmroepMAX | #denkendaanholland