Hilversum,
27
mei
2015
|
00:00
Europe/Amsterdam

Twee Dingen lanceert 10vanMAX in de 1000e uitzending

Hilversum, 27 mei 2015 – Ter ere van de 1000e uitzending heeft MAX’ NPO Radio 1 programma Twee Dingen de 10vanMAX in het leven geroepen. Deze lijst omvat de tien meest inspirerende, onbekende ouderen van Nederland. Tijdens de 1000e uitzending op 29 mei maakt juryvoorzitter Tania Kross de jury bekend.

Juryvoorzitter Tania Kross: ‘Er zijn in mijn omgeving zoveel ouderen die mij inspireren. Ik kan zo zelf al tien mensen opnoemen. Een goed voorbeeld is mijn zangjuf, die op relatief hoge leeftijd een inspiratiebron is voor heel veel mensen. Ik kijk ernaar uit om kennis te maken met meer van dit soort mensen en denk dat we een hele fraaie 10vanMAX kunnen presenteren.’

Met de 10vanMAX gaat Twee Dingen op zoek naar onbekende, ‘gewone’ maar vooral inspirerende oudere Nederlanders die bijzondere dingen doen voor hun omgeving en daarmee een inspiratie zijn voor anderen. Wat maakt deze lijst zo bijzonder? Iedereen mag iemand nomineren om de meest inspirerende oudere van Nederland te worden. Kent u iemand die veel betekent voor anderen en wilt u diegene in het zonnetje zetten? Nomineren kan tot 21 augustus via de website www.10vanmax.nl.

Een jury van prominente Nederlanders zal uit alle genomineerden bepalen wie de tien meest inspirerende, onbekende ouderen van Nederland zijn. De 10vanMAX wordt op maandag 31 augustus bekend gemaakt in Twee Dingen, vanaf dan kunnen de luisteraars stemmen op hun favoriet. De genomineerden zijn in de week van 7 tot 11 september te gast in de uitzending. Tot slot maakt Tania Kross op vrijdag 11 september in Twee Dingen de meest inspirerende, onbekende oudere van Nederland bekend.

Twee Dingen is genomineerd voor de Zilveren Reissmicrofoon.

Twee Dingen 
Iedere werkdag tussen 20.30 en 21.00 op NPO Radio 1 
www.omroepmax.nl/radio 
www.10vanmax.nl