Hilversum,
10
april
2015
|
00:00
Europe/Amsterdam

Tv-producent Alain de Levita en voormalig wielrenner Rini Wagtmans te gast op De Perstribune van MAX

Hilversum, 10 april 2015 - Het NPO Radio 1 media- en sportprogramma De Perstribune van MAX ontvangt op zondag 12 april tv-producent Alain de Levita en oud-wielrenner Rini Wagtmans.

Alain de Levita werd succesvol toen hij samen met Johan Nijenhuis films als 'Costa!' en series als 'Keyser & De Boer Advocaten' produceerde. Daarna boekte hij vele successen met films als 'Mannenharten' en tv-series als 'Moeder, ik wil bij de Revue' en ‘Penoza’. Momenteel zijn uit zijn ‘NL Film-koker' maar liefst drie gloednieuwe dramaseries te zien: 'Zwarte Tulp' (Videoland.com), 'Dagboek van een callgirl' (NET5) en 'Goedenavond, dames en heren' (MAX). Govert van Brakel praat met De Levita over het maken van tv-drama in een tijd dat de budgetten steeds lager worden.

Oud-wielrenner Rini Wagtmans praat in het tweede uur van De Perstribune over de wielerklassieker Parijs-Roubaix. Zijn beste wielerprestaties zijn onder andere de derde plaats in de Ronde van Spanje in 1969 en zijn vijfde plaats in de Ronde van Spanje een jaar later. Hij won diverse etappes in deze grote ronden. Wagtmans werd na zijn actieve wielerloopbaan bondscoach en zakenman. Hij is Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, Honorair Consul van Kazachstan en adviseur van de wielerploeg Astana.

Recensent Ron Vergouwen blikt in Kassie Kijken terug op afgelopen tv-week en verslaggever Jules van der Wardt, alias De Vliegende Keep, is deze week bij Patrick Pothuizen. Pothuizen is oud-speler van NEC en tegenwoordig teammanager van de club uit Nijmegen, die vorige week kampioen werd van de eerste divisie. Ook zijn er deze uitzending flitsen van de wedstrijd Willem II – Feyenoord.

De presentatie is in handen van Govert van Brakel.

MAX
De Perstribune
Zondag 12 april 2015
Vanaf 12:15 uur op NPO Radio 1
www.deperstribune.nl