Hilversum,
17
mei
2018
|
15:31
Europe/Amsterdam

Tussenstand MAX Pensioenmanifest: 52.407 ondertekenaars

Nog geen 72 uur na de officiële lancering van Het MAX Pensioenmanifest staat het aantal ondertekenaars op 52.407. In het manifest pleit MAX middels vijf punten voor een eerlijker, goedkoper en transparanter pensioenstelsel. Het manifest kan nog steeds ondertekend worden op www.maxpensioenmanifest.nl.

Onder de 52.407 ondertekenaars bevindt zich bovendien een aantal bekende ambassadeurs. MAX-directeur Jan Slagter reageert op de enorme animo: “Het is overweldigend om te zien hoeveel mensen, jong en oud, zich in een korte tijd achter ons manifest scharen. Dat laat zien dat het écht tijd is voor een groot aantal ingrijpende veranderingen binnen ons huidige pensioenstelsel”.

MAX-journalist Cees Grimbergen: “In de zeven delen van de pensioendocumentaire Zwarte Zwanen toonden we het al aan; er is van alles mis in de pensioenwereld, terwijl niemand er serieus wat aan wilde doen. Tot nu. Met de steun van al deze en toekomstige ondertekenaars kunnen we de vakbonden, de regering, de pensioenindustrie en toezichthouders zoals De Nederlandsche Bank laten zien dat Nederland het tijd vindt voor verandering!”

Het MAX Pensioenmanifest werd afgelopen maandagavond gepresenteerd in het Nationaal Pensioendebat op NPO 2. Lezers van MAX Magazine ontvingen het manifest afgelopen dinsdag in hun gids. 

Lees hier een PDF-versie van het gehele MAX Pensioenmanifest.Vandaag, donderdag 17 mei, nam MAX-presentatrice Elles de Bruin in Meldpunt Online een kijkje bij de MAX Ombudsman, waar de telefoon al dagen roodgloeiend staat. Bekijk de video hier.