Hilversum,
16
juli
2015
|
00:00
Europe/Amsterdam

Truus Bijl Kenter uit Spaarndam genomineerd voor 10vanMAX

Truus Bijl Kenter uit Spaarndam genomineerd voor 10vanMAX


Hilversum, 16 juli 2015 – MAX’ NPO Radio 1 programma Twee Dingen heeft de 10vanMAX in het leven geroepen. Deze lijst omvat de tien meest inspirerende onbekende ouderen van Nederland. Truus Bijl Kenter (80) uit Spaarndam is genomineerd om kans te maken op een plek in de 10vanMAX. 

Met de 10vanMAX gaat Twee Dingen op zoek naar onbekende, ‘gewone’ maar vooral inspirerende oudere Nederlanders die bijzondere dingen doen voor hun omgeving en daarmee een inspiratie zijn voor anderen. Wat maakt deze lijst zo bijzonder? Iedereen mag iemand nomineren om de meest inspirerende oudere van Nederland te worden. 

Truus Bijl Kenter is genomineerd door haar zoon: “Truus is ere-sluiswachter van haar geboortedorp Spaarndam, heeft heel veel in het verenigingsleven gedaan en staat al 50 jaar voor iedereen klaar. Een betere dorpsgenoot kan je je niet wensen.”

Kent u iemand die veel betekent voor anderen en wilt u diegene in het zonnetje zetten? Nomineren kan tot 21 augustus via de website www.10vanmax.nl.

De jury, bestaande uit Tania Kross (juryvoorzitter) Hans van Breukelen, Hedy d’Ancona, Bas Haring en Astrid de Jong, zal uit alle genomineerden bepalen wie de tien meest inspirerende, onbekende ouderen van Nederland zijn. De 10vanMAX wordt op maandag 31 augustus bekend gemaakt in Twee Dingen, vanaf dan kunnen de luisteraars stemmen op hun favoriet. De tien genomineerden zijn in de week van 7 tot 11 september te gast in de uitzending. Tot slot maakt Tania Kross op vrijdag 11 september in Twee Dingen de meest inspirerende, onbekende oudere van Nederland bekend.

Twee Dingen
Iedere werkdag tussen 20.30 en 21.00 op NPO Radio 1
www.omroepmax.nl/radio
www.10vanmax.nl