Hilversum,
24
november
2017
|
12:44
Europe/Amsterdam

Trouw Kerstconcert: een muzikale kerst

Maandag 25 december

Op eerste kerstdag kunt u genieten van het Trouw Kerstconcert vanuit de Grote Kerk in Den Haag. Een legio aan artiesten treedt op, dit jaar met een ode aan alle vrijwilligers in Nederland. MAX zendt de concertregistratie om 13.20 uur uit op NPO 1. Ook dit jaar presenteren Carrie ten Napel en Jan Slagter het evenement.

De Amerikaanse soul-, jazz- en gospelzangeres Oleta Adams brengt tijdens het Trouw Kerstconcert een ode aan de Nederlandse vrijwilligers. Met haar prachtige stem laat ze het gehele publiek in de zaal én de kijker thuis genieten van Window of hope.Trijntje Oosterhuis brengt ons volledig in kerstsfeer. De soulzangeres zingt tijdens het Trouw Kerstconcert Happy Xmas. Daarnaast brengt de populaire cabaretier Richard Groenendijk een Nederlandstalige kerstklassieker ten gehore, namelijk Eenzame kerst.

Stef Bos zingt het prachtige nummer Gelukkig en Anita Meyer het indrukwekkende Tears in heaven. Ook Lavinia Meijer komt met een klassieker, namelijk Hallelujah. Niemand minder dan Wendy Kokkelkoren en Guido Dieteren brengen het bekende You raise me up ten gehore. En zangeres en actrice Noortje Herlaar treedt op met het nummer River.

Ook de dames van The BlueBirds zijn aanwezig. Het trio, bestaande uit Elske DeWall, Krystl en Rachèl Louise, geeft met hun optreden een countrytintje aan het Trouw Kerstconcert. De bekende organist Sander van Marion speelt op zijn orgel onder andere het bekende De Herdertjes en Hoor d’ Engelen zingen d’ heer.

Het swingende ZO! Gospel Choir maakt de lijst aan artiesten compleet. Het koor brengt compleet in eigen stijl, Joy to The World, Hark the Herald Angels Sing en Go Tell it on the Mountain ten gehore.

Het hele concert staat onder de muzikale begeleiding van het 42-koppige Guido’s Orchestra. Tussen de optredens door dragen verschillende Trouw-columnisten voor uit eigen werk, natuurlijk met een ode aan de vrijwilligers. Ook geeft Erik Scherder een lezing.

Jan Slagter: “Ik verheug mij op dit prachtige concert met een mix van topartiesten. Geweldig dat we mensen in het zonnetje kunnen zetten die zich inzetten voor anderen zonder dat zij daar iets voor terug te verwachten. We kunnen niet zonder onze vrijwilligers!”

Carrie ten Napel: “Dit zijn allemaal mensen die de wereld een beetje mooier maken. Ze zetten zich vrijwillig in voor iets of iemand, recht vanuit het hart. Ik vind het geweldig dat ze daar de tijd en moeite voor nemen. Eigenlijk zouden we dat allemaal eens moeten doen.”

Trouw Kerstconcert
Maandag 25 december om 13.20 op NPO 1
Presentatie: Carrie ten Napel en Jan Slagter
www.maxvandaag.nl

#trouwkerstconcert | www.facebook.com/OmroepMAXlive