Hilversum,
21
december
2016
|
09:40
Europe/Amsterdam

Trouw Kerstconcert: Een muzikale kerst met een ode aan alle mantelzorgers in Nederland

Zondag 25 december

Op Eerste Kerstdag kunt u genieten van het Trouw Kerstconcert, vanuit de Grote Kerk in Den Haag. Bekende artiesten treden op, Trouw-columnisten dragen voor en mantelzorgers vertellen hun verhaal. Dit speciale concert zendt MAX in samenwerking met dagblad Trouw uit op 25 december om 13.20 uur op NPO 1, direct na de speech van Z.M. Koning Willem Alexander. Het concert wordt gepresenteerd door Carrie ten Napel en Jan Slagter.

Een zeer gevarieerd gezelschap zorgt voor een Kerst waarbij iedereen muzikaal wordt bediend. Mathilde Santing, Paul de Munnik, Tania Kross, Shirma Rouse, Jim Bakkum, Carel Kraayenhof, Giovanca, Yentl en de Boer, Iris Kroes en rapper Diggy Dex brengen hun muzikale ode aan de vier miljoen mantelzorgers die ons land telt. Ook zullen prachtige kerstmedley’s gezongen worden door een koor. Dit alles onder muzikale begeleiding van het 42-koppig Guido’s Orchestra onder leiding van Guido Dieteren. De samenzang is met het Christelijk Mannekoor Scheveningen en organist Sander van Márion.

De muziek wordt afgewisseld met voordrachten van bekende Trouw-columnisten, zoals Stijn Fens en Seada Nourhussen. De krant besteedt in de aanloop naar 25 december iedere week aandacht aan mantelzorgers. Wekelijks wordt een mantelzorger geportretteerd. Deze mantelzorgers zullen ook te zien zijn op het kerstconcert waar een filmpje wordt vertoond waarin een dag uit het leven wordt belicht. Ria de Jong (58) is zo’n mantelzorger. Zij zorgt voor haar zwaar gehandicapte dochter Jessamy (27). Ria: ”Ik heb één taak in het leven en dat is mijn dochter te overleven.’’ En ook Henk van 23 jaar weet als geen ander wat mantelzorg inhoudt, hij zorgt al jaren voor zijn moeder en moet alle zeilen bijzetten om zijn twee studies bij te houden.

Cees van der Laan, hoofdredacteur Trouw: ”De hele wereld praat over naastenliefde, mantelzorgers voeren het uit. In de krant gaat het vaak over helden in de sport of oorlog, maar ook dit heldenwerk verdient aandacht - vaak in stilte achter de voordeur uitgevoerd.

”Jan Slagter, directeur Omroep MAX: ”De mantelzorgers in ons land zijn van onschatbare waarde. Ze verdienen het om in het zonnetje gezet te worden, de kerk is daarom gevuld met 800 mantelzorgers. Voor een ieder die thuis zit bieden we een prachtig programma met muziek voor jong en oud. Want mantelzorg gaat iedereen aan!’’

Trouw Kerstconcert
Zondag 25 december 2016,
Om 13.20 uur op NPO1
Presentatie: Carrie ten Napel en Jan Slagter