Hilversum,
12
juli
2018
|
14:34
Europe/Amsterdam

Tour de Celeb

woensdag 18 juli

Op woensdag 18 juli, om 20.30 uur op NPO 1 zendt MAX de éénmalige special Tour de Celeb uit. In het programma fietsen zes bekende Nederlanders een echte Tour de France-etappe om zo donateurs te werven voor de Nierstichting en onderzoek naar de genezing van nierziekten te versnellen.

De zes bekende Nederlanders staat een officiële Tour de France-etappe met vier ongekend steile beklimmingen, waarvan één uit de buitencategorie, te wachten. Ze krijgen twee maanden de tijd om keihard te trainen voor de grootste sportieve uitdaging van hun leven: de 169 kilometer lange fietstocht door de Franse Alpen. De bekende Nederlanders worden ieder gekoppeld aan een nierpatiënt waar ze voor gaan fietsen. Deze zes nierpatiënten weten alles van strijden, vallen én weer opstaan. Tijdens de loodzware weg naar de finish van de etappe zullen zij de fietsers mentaal bijstaan.

De BN’ers
De zes BN’ers die de loodzware uitdaging aangaan zijn: musicalster Carolina Dijkhuizen, Olympisch schaatskampioen Esmee Visser, presentator Jaap Jongbloed, presentator Kees Tol, acteur Leo Alkemade en journalist Tijs van den Brink. Ze worden begeleid door coach Leontien van MoorselMaarten Tjallingii (ambassadeur van de Nierstichting en mental coach) en sportarts Guido Vroemen.

Over de Nierstichting
Voluit leven is voor nierpatiënten niet vanzelfsprekend. Jaarlijks overlijdt 1 op de 6 dialysepatiënten. De Nierstichting zet samen met toponderzoekers alles op alles om nierziekten te kunnen genezen en nierpatiënten hun leven terug te geven.

Tour de Celeb
Woensdag 18 juli 2018
Om 20.30 uur op NPO 1

Tour de Celeb wordt mede mogelijk gemaakt door de Nierstichting.#TourdeCeleb #Nierstichting | facebook.com/omroepMAX | @OmroepMAX