Hilversum,
21
juli
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

Totilas: Paard en Fenomeen!

MAX Documentaire

Verrast miljoenenpaard vriend en vijand opnieuw?

Hilversum, 21 juli 2014 – Donderdag 14 augustus om 20.30 uur op Nederland 1 zendt MAX de documentaire Totilas: Paard en fenomeen! uit. Over het meest besproken paard ter wereld, dat kwam, zag en overwon met ruiter Edward Gal. Samen veroverde het duo miljoenen harten over de hele wereld.

Voor een astronomisch bedrag werd de dressuurhengst verkocht naar Duitsland en kaapte twee zekere gouden Olympische medailles van Nederland. Daarna ging alles mis. Niemand gaf een cent meer voor de terugkeer van Totilas op het hoogste niveau. Mismanagement, intriges en blessures lagen daaraan ten grondslag. De nieuwe eigenaren werden beschimpt en verguisd. Het sprookje leek ten einde. Maar achter de schermen werkten trainer Sjef Janssen met ruiter Matthias Rath aan een ijzersterke comeback.

Zal Totilas dan toch zijn wereldtitels kunnen verdedigen op het komende WK in Frankrijk? Niets lijkt meer uitgesloten. Programmamaker Annette van Trigt volgde Totilas de afgelopen twee jaar en brengt in deze documentaire zijn leven in kaart, samen met dat van alle hoofdrolspelers.

MAX: Totilas: Paard en fenomeen! 
Donderdag 14 augustus
20.30 uur op Nederland 1
www.omroepmax.nl