Hilversum,
21
december
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

Ton Sijbrands verbreekt wereldrecord Blindsimultaandammen 21-12-2014

Hilversum, 21 december 2014 – Meesterdammer en oud-wereldkampioen Ton Sijbrands heeft zojuist het wereldrecord blindsimultaandammen heroverd. In een zenuwslopende dammarathon waarin Sijbrands het opnam tegen maar liefst 32 opponenten, behaalde hij een score van 72%. MAX deed gedurende de gehele poging van bijna 48 uur verslag via een speciale livestream en noteerde daarmee een persoonlijk record.

Vlak na zijn laatste zet ontving Ton felicitaties van onder andere MAX-directeur Jan Slagter. Ook werd hij bekroond tot het eerste officiële erelid van de omroep. Jan Slagter: “Zowel via de livestream als in het Raadhuis heb ik Ton en zijn tegenstanders de afgelopen dagen met veel spanning gevolgd. Het is ongelooflijk dat iemand van 65 jaar, terwijl je weet dat met het verstrijken der jaren het geheugen achteruitgaat, zo’n wereldprestatie levert. Wat Ton de afgelopen 48 uur heeft gedaan is een ode aan de geest en het lichaam en ik feliciteer hem dan ook van harte met dit fantastische wereldrecord!”

In het Hilversumse Raadhuis, waar de poging sinds afgelopen vrijdagochtend plaatsvond, veroverde Sijbrands het wereldrecord van Erno Prosman uit 2012. Sijbrands speelde 32 partijen, waarvan 14 keer winst, 18 keer remise en geen enkele verliespartij.

De poging werd gesteund door Omroep MAX, in samenwerking met de Gemeente Hilversum. Gedurende de recordpoging kregen damliefhebbers en –enthousiastelingen de gelegenheid om Sijbrands en/of zijn opponenten te sponsoren, door een donatie te doen aan Serious Request. Ton Sijbrands zal aanstaande zondag om 22.40 uur, vergezeld door Jan Slagter, een cheque overhandigen bij het Glazen Huis in Haarlem.