Hilversum,
08
april
2016
|
15:19
Europe/Amsterdam

Ton op ’t Hof, Jan Terlouw en Ilja Gort te gast bij MAX op NPO Radio 5

Vanaf zaterdag 9 april tot en met vrijdag 15 april

Van zaterdag 9 tot en met vrijdag 15 april zijn er weer leuke gasten op bezoek bij de MAX-programma’s op NPO Radio 5, waaronder Ton op ’t Hof, Jan Terlouw en Ilja Gort.

Wekker-Wakker-Weekend! – Elke zaterdag van 6.00 tot 10.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Drummer Ton op ’t Hof is zaterdag 9 april te gast bij Jan Rietman in Wekker-Wakker-Weekend!. In de jaren ‘70 was Ton een van de meest gevraagde studiodrummers van ons land. Hij speelde op meer dan 500 albums van onder meer Anita Meyer, Falco, Dolly Dots en de Margriet Eshuijs Band.

De TinekeShow - Elke werkdag om 12.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Maandag is radio- en theatermaakster Han Bosman te gast. Ze breekt een lans voor ‘oud roze’: de dappere zielen die decennia geleden de moed hadden om uit de kast te komen! Waar is die oud roze ziel nu? Om de geschiedenis te eren en te voorkomen dat de roze veteranen de kast weer in gaan, maakt ze het infotainment programma Oudroze met onder andere oudere, roze BN’ers.

Dinsdag komt radiomaker Guido Spring langs. Hij maakte voor NPO Geschiedenis een portret van een vergeten oorlogsheld: de Nederlander Jan Zwartendijk. In 1940 was Zwartendijk drie maanden honorair consul in Litouwen en redde hij het leven van meer dan 2000 joden. In Litouwen wordt hij als een held vereerd en wordt hij vergeleken met mensen als Wallenberg en Schindler, maar in Nederland is hij nog relatief onbekend.

Woensdag is zanger Wouter Hamel de hoofdgast. Hij is terug in het theater met pakkende en zelfgeschreven songs. Op het snijpunt van pop en jazz verovert hij het hart van een groot internationaal publiek. Deze maand is hij te zien in twaalf verschillende theaters door het hele land.

Vrijdag is er live muziek van The Amazing Stroopwafels bekend van o.a. Oude Maasweg. Momenteel zijn de Rotterdammers weer in de theaters te zien en vrijdag geven ze hier een voorproefje van.

Tijd voor MAX Radio – Elke werkdag 18.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Op maandag is schrijver Rob Stoker te gast bij Tijd voor MAX Radio. Rob schreef het aangrijpende boek 30 messteken, over de moord op zijn dochter en de hel waar hij en zijn gezin doorheen moesten gaan, drie jaar na de moord.

Dinsdag komt Xenia Kasper langs in de studio. Xenia is schrijfster en artiestenmanager van onder anderen Linda de Mol en Bridget Maasland. Ze komt vertellen over haar nieuwe boek Alecto, waarin het verhaal wordt verteld over een misdaadverslaggeefster die op zoek gaat naar haar ontvoerde zoon.

Woensdag komt oud-politicus en schrijver Jan Terlouw langs bij Tijd voor MAX Radio om te praten over het schrijverschap en het 50-jarig jubileum van D’66. Terlouw was minister van Economische Zaken in twee kabinetten Van Agt in het begin van de jaren ’80.

Ilja Gort is donderdag te gast bij Tijd voor MAX Radio. Afgelopen maandag (4 april) begon het nieuwe seizoen van Gort à la Carte. Dit programma is een ontdekkingsreis, waarbij heel culinair Frankrijk onder de loep wordt genomen.

Vrijdag komt documentairemaker Jan Jaap Kuiper vertellen over zijn film Vergeet mij niet, waarin de Katwijkse basisschool De Verrekijker te zien is. Dit is geen gewone basisschool, want de ouders van de leerlingen zijn uitgeprocedeerde asielzoekers.

Over MAX op NPO Radio 5
Met Wekker-Wakker!, Wekker-Wakker-Weekend!, De TinekeShow, Tijd voor MAX Radio en Ron’s RadioShow is MAX volop aanwezig op NPO Radio 5. Dé zender met muziek uit de jaren ’60, ’70 en ’80 is te beluisteren via kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+).

www.maxvandaag.nl
www.facebook.com/TinekeShow
www.facebook.com/wekkerwakker
www.facebook.com/tijdvoormaxradio