Hilversum,
03
mei
2019
|
13:58
Europe/Amsterdam

Tom de Ket, Jan Kooijman en Bracha van Doesburgh te gast bij Tijd voor MAX

Elke werkdag om 17.10 uur op NPO 1

De laatste week van dit seizoen van Tijd voor MAX is aangebroken. Van maandag 6 mei tot en met vrijdag 10 mei ontvangen Sybrand Niessen en Martine van Os weer leuke gasten in de studio van Tijd voor MAX. Onder anderen regisseur Tom de Ket, acteur en presentator Jan Kooijman en actrice Bracha van Doesburgh zijn te gast. Tijd voor MAX is elke werkdag om 17.10 uur te zien op NPO 1.

Op maandag 6 mei is regisseur en scriptschrijver Tom de Ket te gast. Hij komt na het succes van Het Pauperparadijs met een nieuw muziektheaterspektakel op locatie: Mammoet. In Mammoet, dat in de omgeving van het Drentse Buinen wordt opgevoerd, worden de bezoekers meegenomen naar de oertijd en dan met name naar de Heilige Mammoetjacht. Acteur Paul R. Kooij speelt één van de hoofdrollen en is ook aanwezig in de studio van Tijd voor MAX. 

Op dinsdag 7 mei staat de uitzending van Tijd voor MAX volledig in het teken van spierziekten. In Nederland hebben ruim 200.000 mensen een spierziekte. Er is aandacht voor de impact van spierziekten op de levens van mensen, jong en oud, maar ook aandacht voor de impact op de levens van hun naasten. Jan Kooijman is te gast, hij is ambassadeur van het Prinses Beatrix Spierfonds en weet als oud-danser van het Scapino Ballet als geen ander hoe belangrijk spieren zijn. 

De in Vietnam geboren en als 11-jarige naar Nederland geëmigreerde Cuong Lu is te gast op woensdag 8 mei. Hij ontwikkelde zich tot Boeddistisch monnik en werkte als een van de eerste Boeddhistisch geestelijk verzorgers in het Nederlands gevangeniswezen. Binnenkort verschijnt zijn boek De Boeddha in de bajes, waarin hij verhalen vertelt die hij in zijn jarenlange omgang met geharde criminelen heeft verzameld. 

Op donderdag 9 mei schuift actrice Bracha van Doesburgh aan om te vertellen over het vierde seizoen van de serie Nieuwe Buren. Zij kruipt opnieuw in de huid van personage Eva. Eva probeert een nieuw bestaan op te bouwen, maar problemen uit het verleden blijven haar achtervolgen. 

In de laatste uitzending van Tijd voor MAX van dit seizoen blikt Studio Sport-presentatrice Dione de Graaff vooruit op de komende sportzomer. We kunnen ons deze zomer behalve op de Tour de France ook verheugen op het WK Vrouwenvoetbal. Verder komt singer-songwriter Alain Clark langs. Op zondag 12 mei is het Moederdag, en hij zet één van de vele bijzondere moeders van ons land in het zonnetje met een speciaal voor haar geschreven lied. 

Tijd voor MAX
Maandag 6 mei tot en met vrijdag 10 mei
Om 17.10 uur op NPO 1
Presentatie: Sybrand Niessen en Martine van Os
www.maxvandaag.nl

Facebook.com/tijdvoormax | Instagram.com/tijdvoormax | @TijdvoorMAX | #TijdvoorMAX