Hilversum,
13
oktober
2021
|
14:18
Europe/Amsterdam

Tips en trucs in aflevering 8 van podcast We hebben ruzie

Zeven weken lang worden in de podcast We hebben ruzie familiekwesties behandeld. In deze achtste aflevering blikken we terug op de afleveringen tot nu toe. Ontwikkelingspsycholoog Steven Pont beantwoordt vragen van luisteraars. De nieuwste aflevering van de podcast We hebben ruzie is nu te beluisteren op NPORadio5.nl, de NPO Radio 5-app, Spotify, MAXVandaag.nl/podcast en alle andere bekende streamingdiensten.

In de studio bellen de makers van de podcast Elles de Bruin en Jantine Stoel onder andere met Fleur, uit aflevering zes. Bij haar loopt de familieruzie zo uit de hand, dat haar zus haar beschuldigt van moord op hun ouders. Hoe heeft zij de podcast ervaren? En heeft ze nog iets van haar familie gehoord?

Deze aflevering komen ook luisteraars aan het woord. Zo vraagt Aart zich af waarom het moeilijker is om zaken met familieleden te bespreken dan met vrienden of collega’s. Heleen vertelt dat ze het moeilijk vindt om tijdens gesprekken met haar familie niet in de emotie te schieten. Steven Pont geeft tips. “Houd je lijf rustig, want je geest reageert op de spanning in je lijf. Denk niet dat je verstandige dingen zegt als je een gespannen lijf hebt.”

In de MAX/NPO 5-podcast We hebben ruzie gaan journalisten Elles de Bruin en Jantine Stoel op zoek naar de oorsprong van familieruzies en de oplossing ervan.

Podcast: We hebben ruzie
Makers: Elles de Bruin en Jantine Stoel
Te beluisteren op NPORadio5.nl, de PO Radio 5-app, Spotify, MAXVandaag.nl/podcast en alle andere bekende streamingdiensten