Hilversum,
05
augustus
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

Tineke de Nooij terug op Veronica-zendschip

Hilversum, 5 augustus 2014 - Precies 40 jaar na het einde vande legendarische zeezenders, zoals Radio Veronica en Radio Noordzee Internationaal, keert Tineke de Nooij voor één keer terug op het Veronicaschip. In de week van 25 tot en met 29 augustus zal Tineke vanaf De Norderney uitzenden met haar programma TinekeShow op Radio 5 Nostalgia. Op zondag 31 augustus presenteert ze samen met Govert van Brakel het MAX Radio 1 programma De Perstribune, dat ook geheel in het teken staat van de zeezenders.

Tineke ontvangt in TinekeShow DJ’s van de zeezenders Mi Amigo, Radio Caroline, Radio Veronica en Radio Noordzee Internationaal. Zo zullen onder andere Ruud Hendriks, Bart van Leeuwen, Ad Roland, Will Luikinga en Ferry Maat aanschuiven. Op zondag 31 augustus is oud-Veronica coryfee Lex Harding in De Perstribune de speciale gast.

Natuurlijk ontbreekt de herkenbare muziek uit de jaren ’60 en ’70 niet, ook zijn vele fragmenten van de verschillende zeezenders te horen. Luisteraars kunnen deze uitzendingen vanaf het originele Veronica-zendschip De Norderney in de Amsterdamse NDSM-haven gratis bijwonen.

Meer informatie is te vinden op tinekeshow.nl.

Speciale uitzendingen: TinekeShow
Maandag 25 t/m vrijdag 29 augustus
Tussen 12.00 uur en 14.00 uur op Radio 5 Nostalgia
www.tinekeshow.nl

Speciale uitzending: De Perstribune
Zondag 31 augustus
Tussen 12.15 en 14.00 uur op Radio 1
www.deperstribune.nl