Hilversum,
25
april
2016
|
12:22
Europe/Amsterdam

Tineke de Nooij, Herman van Veen en Egbert Jan Weeber te gast bij Tijd voor MAX

Maandag t/m vrijdag om 17.10 uur op NPO 1

Deze week in Tijd voor MAX op NPO 1 weer vele leuke, boeiende en verrassende gasten. Onder anderen Tineke de Nooij, Herman van Veen en Egbert Jan Weeber zijn te gast. Op Koningsdag, woensdag 27, april zendt Tijd voor MAX live uit vanaf Paleis Soestdijk.

Maandag 25 april om 17.10 uur op NPO 1
Maandag is Tineke de Nooij te gast bij Tijd voor MAX. Tineke wordt woensdag 75 jaar oud én zit dit jaar 55 jaar in het vak. Dit wordt gevierd in Tijd voor MAX met een grote verrassing.

Verder te gast: Commisaris van de Koning Ank Bijleveld, voormalig fractievoorzitter van de ChristenUnie Arie Slob, directeur van Museum de Fundatie Ralph Keuning, boswachter André Donker, culinair expert Janny van der Heijden en de dochter van Tineke Sara Lee Vos.

Dinsdag 26 april om 17.10 uur op NPO 1
Zanger en podiumkunstenaar Herman van Veen staat dit jaar 50 jaar op de planken. Dat viert hij samen met zijn gitariste Edith Leerkes door met een voorjaarstournee genaamd Onder vier ogen langs de Nederlandse concertzalen te reizen.

Verder te gast: Tijd voor MAX’ vaste huisarts dokter Ted van Essen en topkok Antoine Hermans.

Woensdag 27 april om 17.10 uur op NPO 1
Woensdag 27 april is het Koningsdag en ter gelegenheid daarvan worden verschillende radio- en televisieprogramma’s van MAX live vanaf Paleis Soestdijk uitgezonden. Zo ook Tijd voor MAX, waarin Sybrand en Martine onder anderen Blauw Bloed-presentator Jeroen Snel ontvangen. Ook de Belgische Koningshuisdeskundige Marlène de Wouters schuift aan; zij was aanwezig bij de feestelijkheden in Zwolle. Met modejournaliste Josine Droogendijk wordt er gekeken naar de kleding die de koninklijke familie droeg: wat viel er op en wie zag er het mooist uit?

Verder te gast: kunsthistoricus Paul Rem en Heel Holland Bakt-winnares Sarena Solari.

Donderdag 28 april om 17.10 uur op NPO 1
Tijd voor MAX ontvangt donderdag acteur Egbert Jan Weeber. Egbert Jan had een hoofdrol in de veelbekeken MAX-serie Moeder, ik wil bij de revue. Sybrand en Martine praten met hem over zijn rol in de telefilm Op de Dijk, die zondag 1 mei op NPO 3 wordt uitgezonden. In de film staat de fatale nieuwjaarsbrand in café Het Hemeltje in Volendam, nu vijftien jaar geleden, centraal.

Verder te gast: schrijver Thomas Verbogt en zanger Hessel.

Vrijdag 29 april om 17.10 uur op NPO 1
In deze aflevering van Tijd voor MAX is voormalig Tweede Kamervoorzitter Gerdi Verbeet wederom gastpresentator naast Sybrand Niessen. Zij ontvangen onder anderen veelvuldig bekroond schrijver Arthur Japin, wiens nieuwste boek Goed volk net van de persen is gerold. Het is een bundel korte reisverhalen en notities waarin hij zijn ontmoetingen met kleurrijke figuren van over de hele wereld heeft beschreven. Hoe komt het dat hij zo gefascineerd is door deze éénlingen?

Verder te gast: harpiste Lavinia Meijer, pianiste Iris Hond, Quest-eindredacteur Thomas Hendriks en Meester Patissier Robèrt van Beckhoven.

Tijd voor MAX
Maandag t/m vrijdag om 17.10 uur op NPO 1
Presentatie: Martine van Os en Sybrand Niessen
www.maxvandaag.nl
www.facebook.com/tijdvoormax
#TijdvoorMAX