Hilversum,
30
oktober
2017
|
15:28
Europe/Amsterdam

Tijd voor MAX: van 30 oktober tot en met 3 november

Maandag 30 oktober om 17.10 uur op NPO 1
Martine van Os presenteert deze week Tijd voor MAX samen met programmamaker en voormalig zanger van de succesband Roberto Jacketti & the Scooters Erik van der Hoff. Hij vervangt, net als vorig seizoen, een week lang Sybrand Niessen, die voor Droomhuis Gezocht op reis is.

Erik en Martine praten in de uitzending van maandag 30 oktober met EO-presentator Andries Knevel over het programma In Holland staat een kerk, dat dinsdag wordt uitgezonden. De kijker krijgt hierin te zien wat 500 jaar protestantisme ons land heeft gebracht en hoe onze cultuur hierdoor is gevormd. Andries interviewde voor deze speciale uitzending een aantal experts en licht in de studio alvast een klein tipje van de sluier op.

Ook te gast is Lex Coesèl, die een ziekte overwon die eigenlijk alleen met vrouwen wordt geassocieerd: borstkanker. Lex vertelt zijn verhaal in de Tijd voor MAX-studio.

Vanaf dinsdag gaat de Pensioen3daagse weer van start. Tijdens deze dagen zitten de medewerkers van het platform Wijzer in geldzaken klaar om via de website www.maxvandaag.nl vragen die Nederlanders hebben over hun persoonlijke situatie te beantwoorden. Pensioendeskundige Olaf Simonse van Wijzer in geldzaken is aanwezig om te vertellen wat het nieuwe regeerakkoord voor met name de pensioenen van 55-plussers gaat betekenen.

60 jaar na wereldpremière is de klassieke Broadway-musical West Side Story binnenkort weer vier weken lang in Nederland te zien. Echter, nu al is de fantastische Amerikaanse cast Even over uit Parijs om in de studio een wervelend optreden te verzorgen, compleet met de oorspronkelijke Broadway-choreografie. Voor het zover is, kijken Martine en Erik terug op de Nederlandse versie van West Side Story, waarin zij 20 jaar geleden de rol van Maria vertolkte. In de keuken staat, zoals gebruikelijk, culinair expert Janny van der Heijden die weer iets bijzonder lekkers kookt.

Dinsdag 31 oktober om 17.10 uur op NPO 1
De uitzending van dinsdag 31 oktober staat volledig in het teken van reuma, een ziekte waar in Nederland zo’n twee miljoen mensen door getroffen zijn en die meer dan honderd chronische aandoeningen aan gewrichten, spieren en pezen omvat. Het Reumafonds, dat ruim 90 jaar bestaat, ondersteunt deze mensen door het geven van voorlichtingen en het financieren van wetenschappelijk onderzoek naar betere behandelmethodes en genezing. In Tijd voor MAX is er aandacht voor een revolutionair en veelbelovend onderzoek naar de artrosepleister, waarbij een injecteerbare pleister kapot kraakbeen in een gewricht kan herstellen.

Te gast is onder andere presentatrice en ambassadeur van het Reumafonds Anita Witzier, die zelf lijdt aan een vorm van reumatoïde artritis. Gelukkig sloegen in Anita’s geval de medicijnen goed aan en is haar reuma stabiel. In de studio verder een optreden van zanger en oud-deelnemer aan The Voice of Holland Jared Grant, die als kind leed aan een vorm van reuma.

Woensdag 1 november om 17.10 uur op NPO 1
Actrices en tevens boezemvriendinnen Annemarie Prins (84) en Eva Duijvestein (40) maakten samen de intieme, persoonlijk voorstelling Dood en zo, waarin ze vanuit verschillende hoeken de vele gezichten van de dood onder de loep nemen. Aanleiding was de diagnose longkanker die Annemieke enkele jaren geleden te horen kreeg van haar artsen, plús haar onvrede over het publieke discours rond sterven. Annemarie en Eva zijn beiden te gast bijTijd voor MAX om uit te leggen dat er in Dood en zo ook best veel te lachen valt.

Donderdag geeft het Noord Nederlands Orkest acte de présence in het Utrechtse TivoliVredenburg met een nieuwe editie van IJzersterke Soundtracks, een symfonische movienight waarin de mooiste muzikale thema’s uit wereldberoemde films ten gehore worden gebracht. Actrice en zangeres Hadewych Minis presenteert het geheel en vertelt aan tafel wat haar eigen favoriete soundtrack is.

Woensdagavond is het tijd voor Operatie Live, het MAX-programma dat de kijker een unieke blik achter de schermen biedt bij een baanbrekende operatie. Ditmaal krijgt Nederland de gelegenheid om over de schouders van deskundige chirurgen mee te kijken bij een borstvervangende operatie. In Tijd voor MAX wordt alvast even met het St. Antonius Ziekenhuis Nieuwegein geschakeld om te kijken of iedereen er klaar voor is.

Onlangs ging Liesbeth List de Musical in première en nu is er ook een biografie over deze legendarische zangeres: De dochter van de Vuurtorenwachter. Liesbeth zelf heeft zich intussen om gezondheidsredenen teruggetrokken uit het openbare leven. Met biograaf Dave Boomkens én met dochter Elisah Braaksma bespreken Martine en Erik het veelbewogen leven van La List.

In de keuken staat Sarena Solari, de winnares van Heel Holland Bakt 2015.

Donderdag 2 november om 17.10 uur op NPO 1
Ricky Koole is net zo dol op Memphis-soul als op Nashville-country. Het is dus niet zo gek dat ze beide muziekstromingen combineert in haar nieuwe concerttoer Me & Tennessee, waarmee ze samen met de Rotterdamse band Ocobar in de theaters staat. Bij Tijd voor MAX vertelt de zangeres én actrice over haar liefde voor muziek, maar ook over haar rol als directrice in de RTL 4-ziekenhuisserie CMC en haar ‘diensten voor ongelovigen’ in de Rode Hoed in Amsterdam. Natuurlijk treedt Ricky samen met haar band op!

De explosieve situatie in de Spaanse regio Catalonië houdt iedereen al weken bezig. Aan tafel zit de van oorsprong Catalaanse Silvia, die al 30 jaar in Nederland woont, en journalist en schrijver Edwin Winkels, die al meer dan 30 jaar in Barcelona woont en net een reisgids over Catalonië heeft uitgebracht. Met hen praten Martine en Erik over de laatste stand van zaken in de opstandige deelstaat.

Verder aan tafel Madelief Hohé, conservator van Gemeentemuseum Den Haag. Daar opent deze week namelijk de tentoonstelling Haagse Chic, over het 100-jarig bestaan van juwelier Steltman. Bij deze juwelier is de hele koninklijke familie al jaren vaste klant, en er is zelfs één prinses die sierraden voor de zaak ontwerpt!

In de keuken staat donderdag de culinaire parel van Tijd voor MAX: Sandra Ysbrandy, die ongetwijfeld weer iets briljants op tafel zet.

Vrijdag 3 november om 17.10 uur op NPO 1
Vrijdag 3 november ontvangen Martine en Erik de Nederlands-Duitse theatersensatie Sven Ratzke, de zanger en entertainer die internationaal triomfen viert met zijn vaudeville onemanshows en bovendien de meest uiteenlopende muziekstijlen beheerst. Zijn nieuwe voorstelling Homme Fatale was al te zien in New York, Sydney, Londen en Berlijn, en nu kunnen we er ook in Nederland van genieten. In Tijd voor MAX vertelt Sven over de gedachte achter Homme Fatale, waarin de ‘raadselachtige man’ centraal wordt gesteld. En uiteraard treedt hij op met één van de spectaculaire nummers uit de show.

In de keuken staat Meester Patissier Robèrt van Beckhoven, die  weer iets overheerlijks uit de oven tovert.

Tijd voor MAX
Elke werkdag om 17.10 uur op NPO 1
Presentatie: Martine van Os en Erik van der Hoff
www.tijdvoormax.nl

Facebook.com/TijdvoorMAX | @TijdvoorMAX | #TijdvoorMAX