Hilversum,
07
april
2017
|
14:18
Europe/Amsterdam

Tijd voor MAX Radio zoekt beste Philip Bloemendal-imitator

Dertig jaar na het stoppen van het Polygoonjournaal gaat Tijd voor MAX Radio op zoek naar de beste Philip Bloemendal-imitator van Nederland. Het NPO Radio 5-programma van MAX geeft de komende week tips aan de luisteraars over hoe ze het beste de karakteristieke stem van Bloemendal kunnen imiteren. Luisteraars kunnen (geluids)appjes insturen via de NPO Radio 5-app met hun beste imitatie. Er kunnen ook filmpjes ingestuurd worden via www.facebook.com/tijdvoormaxradio en het is mogelijk om de speciale Polygoon-voicemail in te spreken door te bellen naar 06 22 10 23 08.

De hele week wordt in Tijd voor MAX Radio en op de Facebook-pagina van het programma een cursus ‘Philip Bloemendal imiteren’ gegeven, met prominente cursusleiders en stemdeskundigen als Marlayne Sahupala, Arjan Snijders, Gerard Ekdom, Jeroen Kijk in de Vegte en Nicolas Ruis. Zij geven tips over onder meer dictie, timbre en articulatie. Ook ‘Philip Bloemendal imiteren voor vrouwen’ komt natuurlijk aan bod.

Uiteindelijk kiest jurylid Robert Bloemendal, de zoon van Philip Bloemendal, vrijdag 14 april de beste inzending van de luisteraars kiezen. De winnaar mag ‘als Philip Bloemendal’ in een professionele radiostudio van Omroep MAX een filmpje ’inlezen’ voor Tijd voor MAX Radio.

Philip Bloemendal was tussen 1946 en 1986 presentator van het Polygoonjournaal. In 1999 overleed hij.

Het MAX-televisieprogramma Hallo Nederland brengt op maandag 17 april, op Tweede Paasdag om 18.30 uur op NPO 2, een ode aan het Polygoonjournaal. Hier zal Robert Bloemendal ook te horen zijn.

Tijd voor MAX Radio
Iedere werkdag tussen 18.00 en 20.00 uur op NPO Radio 5
Presentatie: Henkjan Smits met afwisselend Elles de Bruin en Margreet Reijntjes
www.tijdvoormaxradio.nl | facebook.com/tijdvoormaxradio | @TVMradio