Hilversum,
05
september
2017
|
10:10
Europe/Amsterdam

Tijd voor MAX op toer: volgende week vanuit ’s-Hertogenbosch

Vanaf maandag 11 september

Tijd voor een nieuwe week van Tijd voor MAX op toer! Vanaf maandag 11 september strijken Sybrand en Martine neer in het mooie ’s-Hertogenbosch. De uitzendingen zijn elke werkdag om 17.10 uur te bekijken op NPO 1.

Komende week wordt het kompas op het zuiden gericht en strijkt Tijd voor MAX neer in het gezellige Brabant. De tuin van de monumentale Sint-Janskathedraal in ’s-Hertogenbosch vormt deze week het decor van Tijd voor MAX. Op deze karakteristieke plek ontvangen Sybrand en Martine interessante en boeiende gasten die allemaal op hun eigen manier een band hebben met deze speciale plek.

Maandag 11 september om 17.10 uur op NPO 1
In de eerste aflevering van deze week is Loek Kessels, oftewel ‘Lieve Mona’ van de gelijknamige brievenrubriek in weekblad Story, te gast. Maar liefst 25 jaar lang was Loek steun en toeverlaat voor iedereen met liefdesverdriet en andere problemen. Zelf kreeg Loek ook behoorlijk wat te verwerken in haar leven. Hierover verschijnt haar autobiografische boek Een kusje op de ziel. Ook komt de plebaan, de pastoor van de Sint-Janskathedraal: Geertjan van Rossem, langs. Hij komt over zijn werk vertellen. Boswachter André Donker is present en Janny van der Heijden komt praten over de laatst uitgezonden aflevering van Heel Holland Bakt. Tevens geeft zij een kijkje achter de schermen. Tot slot is er muzikaal spektakel van cabaretière Katinka Polderman.

Dinsdag 12 september om 17.10 uur op NPO 1
Ivo Niehe maakte onlangs zijn theaterdebuut met de muzikale voorstelling Drs. Down. Ivo komt vertellen waarom hij dit theaterstuk wilde maken. Naast Ivo schuiven ook Hugo Haenen, Anne-Mieke Ruyten, Nando Liebregts en Rutger Messerschmidt aan. Voor het programma De Kennis van Nu geeft Diederik Jekel acte de présence. In dit programma gaat het onder meer over het fenomeen water, wat perfect aansluit op de Bossche Waterweek, welke deze week van start gaat. Maarten Baas woont en werkt in Den Bosch. Hij is een kunstenaar en designer die tot de bekendste en meest toonaangevende ontwerpers van de wereld mag worden gerekend. Momenteel is zijn werk onder meer te aanschouwen in de solotentoonstelling Hide & Seek in het Groninger Museum. Reden genoeg om eens met deze BB’er, Beroemde Bosschenaar, kennis te maken! Er moet natuurlijk ook gegeten worden. Daarom komt een culinaire topper uit de Brabantse hoofdstad: Edwin Kats langs. Hij is de jongste kok met de SHV Meesterkok-titel, grossierde in Michelinsterren én zwaait tegenwoordig scepter in sterrenrestaurant Nôble in Den Bosch.

Woensdag 13 september om 17.10 uur op NPO 1
’s-Hertogenbosch staat deze week in het teken van het 51ste Internationaal Vocalisten Concours. Om deze reden komt Annett Andriesen, directeur van het IVC en tevens mezzosopraan, langs. In deze aflevering van Tijd voor MAX op toer maakt Annett de namen van de finalisten bekend én neemt ze een aanstormend talenten mee. Ook mensen met een andere smaak komen in deze aflevering aan hun trekken. Volkszangers Frans Duijts, Django Wagner en Peter Beense komen onder de noemer 3 Man Sterk praten over het concert dat ze in de komende maand gaan geven in AFAS Live. In deze aflevering van Tijd voor MAX op toer geven de heren alvast een voorproefje. Daarnaast komt topkok Mounir Toub langs, bekend van het MAX-programma Kook mee met MAX.

Donderdag 14 september om 17.10 uur op NPO 1
Van modeontwerper Addy van den Krommenacker is ’s-Hertogenbosch de thuisbasis. Met behulp van drie van zijn charmantste modellen toont Addy zijn laatste creaties. Tevens komt Addy praten over zijn onlangs overleden vriendin Sandra Reemer. In de vorm van een kleine tentoonstelling wil Addy binnenkort een ode aan haar brengen. Tot slot is in deze uitzending de afvaller van Heel Holland Bakt te gast. Deze gaat zijn of haar bakkunsten laten zien in de keuken.

Vrijdag 15 september om 17.10 uur op NPO 1
Dit is de dag dat er een einde komt aan de succesvolle missie van de ruimtesonde Cassini, welke Saturnus en zijn manen heeft onderzocht. Directeur van Space Expo Noordwijk, Rob van den Berg, schuift aan om te vertellen over de wetenschappelijke resultaten en nieuwe inzichten. De laatste gast van deze aflevering is Robèrt van Beckhoven. Hij komt een gerecht van buitenaardse kwaliteit bereiden. Robèrt kookt immers de sterren van de hemel!

Tijd voor MAX op Toer in ’s-Hertogenbosch
Maandag t/m vrijdag om 17.10 uur op NPO 1
Presentatie: Martine van Os en Sybrand Niessen
www.tijdvoormax.nl