Hilversum,
25
september
2017
|
12:21
Europe/Amsterdam

Tijd voor MAX op toer: volgende week vanuit de Zeeuwse hoofdstad Middelburg

Maandag 25 tot en met vrijdag 29 september

De alweer laatste week van Tijd voor MAX op toer staat op het punt van beginnen. Vanaf maandag 25 september presenteren Sybrand en Martine dagelijks de uitzendingen vanuit de Zeeuwse hoofdstad Middelburg. Elke werkdag zijn de uitzendingen om 17.10 uur te bekijken op NPO 1.

Tijd voor MAX is het nieuwe seizoen voortvarend begonnen met een serie live-uitzendingen vanaf bijzondere buitenlocaties in Nederland. In de laatste etappe van Tijd voor MAX op toer zal dat niet anders zijn, want deze week presenteren Sybrand en Martine de uitzendingen vanuit de Zeeuwse hoofdstad Middelburg, die dit jaar haar 800-jarig bestaan viert. Vanaf de Markt, vlak voor het iconische stadhuis met zijn rood-witte luiken, komt het programma tot de kijkers.

Maandag 25 september om 17.10 uur op NPO 1
In deze uitzending van Tijd voor MAX op toer komt voormalig CDA-politica Karla Peijs langs. Na twee ministersposten verliet zij Den Haag om, tot vier jaar geleden, de functie van commissaris van de (toen nog) Koningin in Zeeland te vervullen. Nog altijd is zij goed op de hoogte van deze mooie provincie. Ook RTL Nieuws-presentator Antoin Peeters schuift aan. Als geboren Middelburger zet Antoin zich met hart en ziel in voor de festiviteiten die het 800-jarig bestaan van Middelburg met zich meebrengen. Margreet de Haan komt ook langs: de Zeeuwse werd namelijk dit jaar uitgeroepen tot de beste boekenverkoper van Nederland! Wat is haar geheim? Boswachter André Donker heeft ook in Middelburg weer veel te melden, terwijl met culinair expert Janny van der Heijden wordt teruggeblikt op Heel Holland bakt. Tot slot een fantastisch optreden van Isabel Provoost, die tweede werd in het afgelopen seizoen van The Voice of Holland.

Dinsdag 26 september om 17.10 uur op NPO 1
Actrice Angela Schijf is dit jaar het boegbeeld van de campagne Aangenaam Klassiek for Kids. Hiervoor trekt ze dit najaar samen met het Vivaldi Consort door de theaters met de voorstelling Vier Seizoenen. In Tijd voor MAX op toer in Middelburg legt ze uit waar haar liefde voor klassieke muziek vandaan komt.

Museum Jan Cunen in Oss opent dit weekend, in het kader van het thema Powervrouwen, de tentoonstelling Vrouwen van Oranje. Directeur van het museum Karin van Lieverloo vertelt hoe deze portrettengalerij een interessant kunsthistorisch overzicht geeft van de late negentiende eeuw tot nu. Dokter Ted van Essen legt uit wat hyperbare zuurstoftherapie is en welke mensen daar baat bij kunnen hebben. Topkok Antoine Hermans voelt zich vandaag als een vis in het water, want hij woonde ooit op de Markt in Middelburg! Hij maakt voor ons een eetbaar strand, met quinoa als zand en schelpen van kreeftenmousse.

Woensdag 27 september om 17.10 uur op NPO 1
Van radiomaker in hart en nieren Frits Spits verscheen een aantal jaar geleden De Standaards van Spits, een keuze uit het mooiste dat de Nederlandstalige muziek naar Frits’ mening te bieden heeft. Omdat hij daar niet al zijn favoriete artiesten en nummers in kwijt kon, is er nu De Standaards van Spits 2. Aan tafel licht hij zijn selectie toe. Om in muzikale sferen te blijven: de leden van de Zeeuwse band Racoon zijn ook te gast. Bart van der Weide, Stefan de Kroon en Dennis Huige vertellen over hun nieuwe album Look Ahead and See the Distance. Uiteraard brengen zij ook hun prachtige nieuwe single Almost Made It ten gehore. Verder komt cabaretier Richard Groenendijk langs om te praten over zijn nieuwe programma Om Alles!, waarmee hij binnenkort weer op de planken staat. Wetenschapsjournalist Anna Gimbrere vertelt over de komende World Solar Challenge in Australië, waaraan ook dit jaar weer teams van de TU Twente, TU Delft en TU Eindhoven deelnemen. Anna reist met ze mee om verslag te doen. Tenslotte beeldend kunstenaar Tinka Leene. Zij verzamelde in haar Zeeuwse Knop Bakboek recepten voor het traditionele Zeeuwse Knop Bakblik en zal daar iets lekkers in bereiden.

Donderdag 28 september om 17.10 uur op NPO 1
Over zanger en presentator André Hazes weten we natuurlijk al best veel, vooral sinds zijn realitysoap Ik haal alles uit het leven op SBS 6 wordt uitgezonden. In Tijd voor MAX op toer leren we André nóg beter kennen, want hij schuift gezellig aan bij Sybrand en Martine. Ook wordt er gesproken met Sebastian den Herder, eigenaar van een heel bijzondere vintagewinkel in Middelburg, waar hij zowel eigen ontwerpen als unieke designerstukken verkoopt. Vaste klant Truus van ’t Hoge komt er graag en is inmiddels een BM’er geworden, een Beroemde Middelburger. Zij is ook te gast! Verder: als je aan Zeeland denkt, denk je aan de zilte smaak van schelpdieren. In de keuken daarom vandaag dé Zeeuwse oesterspecialist, Joop Paauwe. Hoog bezoek is er van geboren Middelburger en violist Edmond Fokker van Crayestein. Hij reisde de hele wereld over en speelde voor diverse vorstenhuizen. Op donderdag treedt Edmond op!

Vrijdag 29 september om 17.10 uur op NPO 1
Op de laatste dag in Middelburg komen schrijver Abdelkader Benali en harpiste Lavinia Meijer langs in Tijd voor MAX op toer. Samen gaan zij het theater in met de voorstelling Brief aan mijn dochter, gebaseerd op de gelijknamige autobiografisch getinte roman van Abdelkader. De uit Zuid-Korea afkomstige en in Nederland geadopteerde Lavinia begeleidt hem muzikaal en weeft er haar eigen verhaal over de zoektocht naar haar identiteit doorheen. Aan tafel vertellen ze over hun unieke samenwerking en natuurlijk laat Lavinia haar harp klinken. Ook trendwatcher Lieke Lamb schuift aan; zij geeft zoals altijd haar deskundige visie op toekomstige ontwikkelingen. Ditmaal doet ze dat vanuit een Zeeuws perspectief. Het Middelburgse stadhuis geldt als een zeer gewilde locatie om te trouwen. Daarom in de laatste aflevering van Tijd voor MAX op toer een complete modeshow met de allerlaatste trends op het gebied van bruidsmode. In de keuken staat meesterpatissier Robèrt van Beckhoven, die zoals altijd iets heerlijks uit de oven tevoorschijn tovert. En nee, het wordt géén bruidstaart!

Tijd voor MAX op toer in Middelburg
Maandag 25 t/m vrijdag 29 september om 17.10 uur op NPO 1
Presentatie: Martine van Os en Sybrand Niessen
www.maxvandaag.nl