Hilversum,
05
september
2017
|
16:41
Europe/Amsterdam

Tijd voor MAX op toer: vanaf 4 september in Scheveningen

Vanaf maandag 4 september

Op maandag 4 september om 17:10 uur start op NPO 1 het nieuwe seizoen van Tijd voor MAX! In september zendt het actualiteitenprogramma live uit vanaf vier prachtige locaties. Sybrand en Martine presenteren deze week hun programma vanaf de boulevard van Scheveningen.

Het nieuwe seizoen van Tijd voor MAX gaat dit jaar weer feestelijk van start: Sybrand en Martine trekken een maand lang het land door met Tijd voor MAX op toer. Van 4 tot en met 8 september zendt Tijd voor MAX uit vanuit Scheveningen. Met uitzicht op zand, zee, zo mogelijk zon én op de beroemde pier ontvangen Martine en Sybrand interessante BN-ers, geweldige artiesten én boeiende gasten die vaak op hun eigen manier een band hebben met deze speciale plek.

Maandag 4 september om 17.10 uur op NPO 1
Zondag wordt de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Heel Holland Bakt uitgezonden. André van Duin komt deze aflevering bespreken. Dat is echter niet de enige reden waarom André langskomt. Hij stond namelijk ooit in het voorprogramma van The Rolling Stones, voorafgaand aan hun optreden in het Kurhaus. Jan van Heel heeft als buitenportier in het Kurhaus gewerkt en geeft er momenteel rondleidingen. Ook hij komt maandag 4 september langs om anekdotes te delen over de geschiedenis van het beroemde badhuis. Tot slot is ook de beroemde Britse band The Real Thing te gast. Zij zullen onder andere hun grote hit: You to me are everything ten gehore brengen.

Dinsdag 5 september om 17.10 uur op NPO 1
Op dinsdag 5 september zullen Joke Bruijs en Gerard Cox hun opwachting maken. Zij brachten vorig jaar met hun theatershow de roemruchte Rotterdamse Oase Bar weer tot leven. Na het grote succes kon een vervolg niet uitblijven. De Oase Bar geeft een feestje gaat dan ook komende vrijdag in première in de Doelen. Jacques Herb, Ron Brandsteder en Mini & Maxi vergezellen Joke en Gerard tijdens hun bezoek aan de studio. Samen zullen zij de Scheveningse boulevard op z’n kop zetten met een muzikaal optreden. Er wordt vanaf de kust uitgezonden, dus wordt er uiteraard ook aandacht besteed aan het 100-jarig bestaan van de Reddingsbrigade. Dokter Ted van Essen komt vertellen over het jaar waarin zich de eerste cholera-epidemie voordeed, een gebeurtenis waarbij Scheveningen een grote rol speelde. Tot slot komt ook Gertjan Kiers langs. Zijn doel is om consumenten meer kennis over het product vlees bij te brengen, zodat zij ook eens voor de minder courante delen van dieren gaan kiezen. Gertjan heeft een boek over dit onderwerp geschreven: De Vleesbijbel. Tevens zal hij zorgen voor een smakelijke verrassing.

Woensdag 6 september om 17.10 uur op NPO 1
Politiek zorgt voor deining, zeker nu Tijd voor MAX in Scheveningen op bezoek is. Ferry Mingelen komt langs om de actuele stand van zaken door te spreken.
Havenrestaurant: Weduwe van der Toorn is al meer dan honderd jaar een begrip in Scheveningen en daarbuiten. Een aantal keer per dag wordt de vis rechtstreeks vanaf de boot aangeleverd. Edwin van de Goor komt woensdag 6 september vertellen over hoe en waarom zijn kraakverse vis zo wordt gewaardeerd. Uiteraard brengt Edwin ook wat lekkers mee.

Donderdag 7 september om 17:10 uur op NPO 1
Lee Towers woont in Scheveningen en kan dus deze week niet ontbreken. Hij schuift op donderdag 7 september aan bij Sybrand en Martine. Daarnaast schuiven Jorrit Ruijs, Gaia Aikman en Rayan Maulabaks, sterren uit de musical The Lion King aan. Momenteel draait de musical in Scheveningen. De laatste gast van deze uitzending is de eerste afvaller van Heel Holland Bakt.

Vrijdag 8 september om 17:10 uur op NPO 1
Op de laatste dag van Tijd voor MAX op toer in Scheveningen komt Erica Terpstra langs. Zij is bewoonster van de badplaats en tevens dagelijks op de Scheveningse boulevard te vinden voor haar trainingsrondje. Erica komt praten over de laatste reizen die ze nog voor het succesvolle Erica op Reis gaat maken.