Hilversum,
13
september
2016
|
15:41
Europe/Amsterdam

Tijd voor MAX op toer: vanaf 19 september in Koudum

Vanaf maandag 19 september strijkt de Tijd voor MAX-karavaan neer in Friesland. Sybrand en Martine zijn de hele week te zien vanaf de camping in Koudum, alwaar ze bijzondere gasten ontvangen. Publiek is welkom: mensen die de uitzending willen bijwonen kunnen gewoon naar vakantiepark De Kuilart te Koudum komen.

Maandag 19 september vanaf 17.10 uur op NPO 1
Tijd voor MAX start de Friese week met een gesprek met de zus en broers die Camping De Kuilart draaiende houden. Ook ontvangen Sybrand en Martine weerman Piet Paulusma, die onlangs zijn jubileum vierde.

Ook te gast zijn strafpleiters Wim en Hans Anker; geboren en getogen in Friesland. De bekende advocatentweeling is ook al jaren kind aan huis in het Limburgse Slenaken, waar onlangs zelfs een plein naar hen is vernoemd: de Ankerplaats! Dierenarts Jenny Buijtels is er, net als culinair wonder Janny van der Heijden, die een Friese specialiteit maakt: sipelpomp! Voor de muzikale noot zorgt een fantastisch shantykoor.

Dinsdag 20 september vanaf 17.10 uur op NPO 1
Vandaag is het Prinsjesdag, en daarom komt de Friese acteur en zanger Theun Plantinga langs, om in Tijd voor MAX De Miljoenennota te bezingen. Ook trendwatcher Lieke Lamb heeft zich verdiept in de regeringsplannen en schetst bij Sybrand en Martine aan tafel wat de gevolgen kunnen zijn.

Ook Herry van Veen komt langs: hij weet alles van het Friese paard, het oudste inlandse raspaard van Nederland. Drie van zijn prachtpaarden lopen jaarlijks mee in de escorte van de Gouden Koets (dit jaar de Glazen Koets). Hij neemt speciaal voor ons één van zijn beroemde paarden mee naar de camping.

Woensdag 21 september vanaf 17.10 uur op NPO 1
Vandaag te gast is zanger en componist Syb van der Ploeg, bekend van de succesformatie De Kast. Tegenwoordig vormt hij een muzikaal duo met zanger en gitarist Piter Wilkens. Piter zit eveneens bij Sybrand en Martine aan tafel, en natuurlijk treden ze ook voor hen op.

Verder ontvangt Tijd voor MAX Wout Zijlstra. Wout werd in 2001 niet alleen verkozen tot Sterkste Man van Nederland, maar ook hij is ook afstammeling van de legendarische Friese vrijheidsstrijder, zeerover en volksheld Grutte Pier.

Aan de inwendige mens is vanzelfsprekend ook gedacht: de winnares van de vorige editie van Heel Holland Bakt, Sarena Solari, staat in Koudum in de campingkeuken om weer een heerlijk gerecht te bereiden!

Donderdag 22 september om 17.10 uur op NPO 1
Te gast vandaag in Tijd voor MAX voormalig ijsmeester en oud-voorzitter van de Vereniging de Friesche Elf Steden Henk Kroes. Ook aandacht voor Stichting Vaarkracht, een organisatie die zich inzet om mensen met kanker en hun naasten kosteloos een heerlijke tocht over het water te kunnen aanbieden.

Daarbij wordt ook het centrum van het Friese Koudum, waar Camping De Kuilart gelegen is, bezocht. Verder komt Ancora langs; de heren zingen een heerlijk zeemanslied!

Vrijdag 23 september om 17.10 uur NPO 1
Vandaag in Tijd voor MAX een gesprek met turnster Sanne Wevers die in Rio olympisch goud won op de evenwichtsbalk. En Sanne komt niet alleen: ook tweelingzus Lieke en vader Vincent zijn van de partij. Verder een fantastisch optreden van zangeres Iris Kroes, de winnares van de tweede editie van The Voice of Holland.

Tijd voor MAX op toer: Koudum
anaf maandag 19 september om 17.10 uur
Bij MAX op NPO 1
#TijdvoorMAX
www.maxvandaag.nl/tijdvoormax