Hilversum,
07
september
2018
|
14:30
Europe/Amsterdam

Tijd voor MAX op toer in Leeuwarden

Maandag 10 tot en met vrijdag 14 september, 17.10 uur, NPO 1

Maandag 10 tot en met vrijdag 14 september presenteren Sybrand en Martine Tijd voor MAX op toer vanuit de Culturele Hoofdstad van Europa 2018: Leeuwarden. Op het Waagplein, in het hart van het centrum van de Friese stad, ontvangt het presentatieduo onder anderen: Tjitske Reidinga, Fons de Poel en Nynke de Jong. Tijd voor MAX op toer is elke werkdag rond 17.10 uur live te zien op NPO 1. 

Tijd voor MAX is weer op pad! Traditiegetrouw wordt het nieuwe seizoen afgetrapt vanuit vier unieke locaties in Nederland. Een maand lang trekken Sybrand en Martine door het land om het vakantiegevoel nog even vast te houden. Na een mooie eerste week in Zandvoort, staat voor volgende week het gezellige en historische Leeuwarden op het programma. 

Diverse gasten zullen komende week aanschuiven aan tafel in Leeuwarden, waaronder Tjitske Reidinga, Fons de Poel, Nynke de Jong en Janny van der Heijden

Op maandag komt Jelle de Jong langs; één van de hoofdrolspelers uit theaterstuk De Stormruiter. En hij neemt zijn paard ook mee! Syb van der Ploeg vertelt over muziekspektakel SimmerTime waarin het verleden en de toekomst van Friesland worden bezongen. Ook treedt hij, samen met zijn band De Kast, op. Verder vertelt journalist en programmamaker Fons de Poel over het nieuwe MAX-programma Door Andere Ogen dat op maandag 10 september van start gaat. En meester patissier Robèrt van Beckhoven staat in de keuken.

Journaliste en schrijfster Nynke de Jong vertelt op dinsdag over haar Friese roots, columns en boeken. Presentatrice Leonie ter Braak komt ook langs; zij heeft sinds 4 september een nieuw programma, Wat is de uitslag?, waarin ze mensen bezoekt die een belangrijke uitslag krijgen. Verder: singer-songwriter Elske DeWall is geboren in Friesland, komt vertellen over haar album en theatertour en treedt op met de Bluebirds. En huisarts Ted van Essen belicht een medisch probleem. 

Actrice Tjitske Reidinga schuift aan op woensdag. Ze keert terug in het theater met Sophie, een toneelstuk geschreven door Roos Ouwehand over het bijzondere leven van een gewone vrouw. Kunsthistoricus en conservator van Paleis Het Loo Paul Rem is ook te gast. En culinair expert Janny van der Heijden komt langs.

Donderdag staat Sandra Ysbrandy in de keuken en vrijdag wordt de week afgesloten met onder meer Erica Terpstra en Iris Kroes. Erica komt vertellen over haar kinderboek Een knipoog van de Boeddha. Zangeres en harpiste Iris, winnares van het tweede seizoen van The Voice of Holland, is geboren in Drachten en treedt op.

Tijd voor MAX op toer
Elke werkdag vanaf maandag 10 septemberL
ive rond 17.10 uur op NPO 1
Presentatie: Sybrand Niessen en Martine van Os

www.maxvandaag.nl | Facebook.com/TijdvoorMAX | @TijdvoorMAX