Hilversum,
26
september
2018
|
14:22
Europe/Amsterdam

Tijd voor MAX: onderwijs, de kans van je leven

Maandag 5 november

Op maandag 5 november vraagt Tijd voor MAX om 17.10 uur op NPO 1 aandacht voor het belang van onderwijs. Wereldwijd gaan 264 miljoen kinderen en jongeren niet naar school of ze stoppen voortijdig. Te gast zijn Edukans-ambassadeurs Nick & Simon en Daisy Mertens, verkozen tot Leraar van het Jaar in 2016. Zij bezoekt scholen in Ethiopië en ervaart waarom veel kinderen daar de basisschool nooit afmaken.

Nick Schilder en Simon Keizer zingen voor het eerst samen op de middelbare school. Nu zetten ze zich in voor het belang van goed onderwijs wereldwijd als ambassadeurs van Edukans. “Met heel weinig geld kun je veel veranderen. Edukans is een integere organisatie. Ze zorgen voor de basis van ieder mens: onderwijs”, aldus Nick Schilder.

Ethiopië
94 procent van alle kinderen in Ethiopië gaat naar school. Dat lijkt positief, maar ontzettend veel kinderen maken de basisschool nooit af. Overvolle klaslokalen en slecht opgeleide docenten zorgen voor onderwijs van lage kwaliteit.
Daisy Mertens geeft in Nederland les aan groep 8. Haar ervaringen en kennis deelde zij al eerder met leerkrachten in Malawi. Ze zag in Ethiopië met eigen ogen hoeveel verschil de hulp van Edukans maakt. En hoe de situatie van veel kinderen verbetert. ''De basis van het onderwijs begint bij liefde voor het kind en passie voor je vak. Maar je hebt wel de middelen en de kennis nodig om kinderen actief te laten leren. Edukans zorgt daarvoor”, zegt Mertens.

Over Edukans
Edukans is dé ontwikkelingsorganisatie voor onderwijs. Een kind dat leert, is een kind met kansen. Want op school leer je veel meer dan lezen, schrijven en rekenen. Je leert er voor jezelf opkomen, je talenten ontwikkelen. Wat je op school leert, is voor altijd. Edukans zorgt voor goed opgeleide leraren, veilige scholen, betrokken ouders en passende beroepsopleidingen. Ze werken aan gelijke kansen voor jongens en meisjes en staan klaar voor kinderen in nood.

Deze uitzending van Tijd voor MAX wordt mede mogelijk gemaakt door Edukans.

Tijd voor MAX
Maandag 5 november 
Om 17:10 uur op NPO 1
Presentatie: Martine van Os & Sybrand Niessen
www.maxvandaag.nl

www.facebook.com/tijdvoormax | @TijdvoorMAX | #TijdvoorMAX