Hilversum,
10
november
2015
|
00:00
Europe/Amsterdam

Tijd voor MAX Maakt Mogelijk naar Roemenië

Tijd voor MAX Maakt Mogelijk naar Roemenië

Hilversum, 10 november 2015 – Vrijdag 20 november zendt MAX om 17.55 uur op NPO 2 een nieuwe aflevering van Tijd voor MAX Maakt Mogelijk uit. In deze uitzending laat Tijd voor MAX Maakt Mogelijk de wens van Gon Slegtenhorst in vervulling gaan en wordt Riet Hogeman uit Raalte geholpen. Ook gaat Jan Slagter naar Roemenië om een bezoekje te brengen aan Viorel Pasca.

Je bent 89 jaar en gek op het circus, maar bent op jouw leeftijd niet meer in de gelegenheid om daar naar toe te gaan. Gon Slegtenhorst is zo iemand. Vroeger ging ze elk jaar naar het circus, maar dat is nu wat lastiger; alleen kan ze dat niet meer. Haar koorgenoot schreef Tijd voor MAX Maakt Mogelijk een brief.

Riet Hogeman uit Raalte werkt als verpleegkundige op een afdeling voor psycho-geriatrische mensen. Hier wonen veel dementerende ouderen, variërend van licht tot zwaar/diep dementerend. Ze zitten eigenlijk de hele dag aan tafel of dolen door de gangen. Riet zag op een congres een tovertafel: een interactieve tafel die speciaal gemaakt is voor dementerende mensen. Een tovertafel stimuleert namelijk de mensen en nodigt ze uit om te bewegen. Riet schreef samen met een collega naar Tijd voor MAX Maakt Mogelijk en legt uit wat het belang is van zo’n tafel. Gaat deze er komen?

Ook gaat Jan in deze uitzending terug naar Roemenië, naar Viorel Pasca. In 2011 bezocht Tijd voor MAX Maakt Mogelijk voor het eerst de geïmproviseerde daklozenopvang van Viorel. Tientallen ouderen die na een ziekenhuisopname weer terug de straat op zouden moeten, kunnen bij hem terecht. Viorel wil een huis kopen en inrichten om nóg twintig ouderen te huisvesten, en Tijd voor MAX Maakt Mogelijk schiet te hulp.


Tijd voor MAX Maakt Mogelijk
Vrijdag 20 november 2015
Om 17.55 uur op NPO 2
Presentatie: Jan Slagter
www.maxmaaktmogelijk.nl