Hilversum,
04
november
2015
|
00:00
Europe/Amsterdam

Tijd voor MAX Maakt Mogelijk naar Moldavië

Tijd voor MAX Maakt Mogelijk naar Moldavië

Hilversum, 4 november 2015 – Vrijdag 13 november zendt MAX om 17.55 uur op NPO 2 een nieuwe aflevering van Tijd voor MAX Maakt Mogelijk uit. In deze uitzending wordt aandacht besteed aan de gouden bruiloft van Ina en Leen Ketting en aan de wens van Gerrit Vreeken. Ook gaat Jan naar Moldavië, waar Tijd voor MAX Maakt Mogelijk ouderen al jaren helpt overleven.

Toen Ina en Leen Ketting elkaar vijftig jaar geleden het jawoord gaven, was het hun droom een groot gezin te stichten. Na de geboorte van hun zoon liep het iets anders. Ze besloten een aantal kinderen te adopteren en boden daarnaast aan vele pleegkinderen een thuis. Hun huwelijk kwam volledig in dienst te staan van deze kwetsbare kinderen: hen een goede basis voor het leven bieden werd het belangrijkste doel van Ina en Leen. Een groot feest voor hun gouden bruiloft zou daar een bekroning op zijn, maar dat is voor het stel niet haalbaar. Maar dan komt er hulp uit onverwachte hoek.

Gerrit Vreeken is 82 jaar oud en enorm actief. Zo rijdt hij dementerende ouderen van en naar de opvang, doet klusjes in zijn buurt én geeft wekelijks dansles aan mensen in een rolstoel. Al heel lang heeft Gerrit een wens: hij wil heel graag een keer een helikoptervlucht maken. Jan Slagter brengt hem een bezoekje en komt tevens met goed nieuws.

Jan gaat ook naar Moldavië: het land waar MAX Maakt Mogelijk ouderen - dankzij de hulp van de kijker - al jaren helpt overleven. Hoewel de problemen onder ouderen nog lang niet opgelost zijn, riep Tijd voor MAX Maakt Mogelijk vorig jaar om hulp met het oog op een andere kwetsbare groep: kinderen. Zo trok de schooldirectrice uit het dorp Stefanesti aan de bel. Kinderen op de school kregen soms dagenlang geen eten wegens geldgebrek. In deze aflevering keert Jan terug naar de school, want dankzij alle donaties is er goed nieuws te melden.


Tijd voor MAX Maakt Mogelijk
Vrijdag 13 november 2015
Om 17.55 uur op NPO 2
Presentatie: Jan Slagter
www.maxmaaktmogelijk.nl