Hilversum,
20
oktober
2015
|
00:00
Europe/Amsterdam

Tijd voor MAX Maakt Mogelijk naar Kosovo

Tijd voor MAX Maakt Mogelijk naar Kosovo

Hilversum, 20 oktober 2015 – Op vrijdag 30 oktober zendt MAX om 17.55 uur op NPO 2 de tweede aflevering van Tijd voor MAX Maakt Mogelijk uit. In deze aflevering bezoekt Jan Slagter verpleeg- en revalidatiecentrum Antonia in Terborg: hier wordt de verpleegafdeling Tuinpad verbouwd. Tijd voor MAX Maakt Mogelijk verrast de bewoners met een wel heel bijzondere gast. Ook gaat Jan naar Kosovo: hier zijn de littekens van de oorlog van eind jaren negentig nog duidelijk te zien, met name bij ouderen.

In verpleeg- en revalidatie centrum Antonia in Terborg wordt de verpleegafdeling Tuinpad verbouwd. Antonia heeft verschillende afdelingen waar deze er één van is. Er verblijven mensen die permanente zorg nodig hebben en niet meer thuis kunnen wonen. Juist deze afdeling is dringend aan verbouwing toe: de huiskamer is niet meer van deze tijd en de keuken is ongeschikt voor mensen in een rolstoel. Helaas is er geen geld om de verbouwing zelf te bekostigen en dus kwam de aanvraag voor een nieuwe keuken bij Tijd voor MAX Maakt Mogelijk terecht.Na een fikse verbouwing is eindelijk de opening daar. Bekende kok Pierre Wind komt een feestmaal bereiden voor de bewoners van Antonia’s Tuinpad en met een spectaculair toetje wordt de nieuwe huiskamer geopend.

Ook gaat Tijd voor MAX Maakt Mogelijk naar Kosovo: het jongste land van Europa waar meer dan de helft van de bevolking werkloos is en waar ouderen de onzichtbare minderheid zijn door de oorlog eind jaren negentig. Het stadje Gjakova werd het hardst getroffen: veel ouderen verloren hun kinderen en daarmee hun garantie op een goede oude dag. Stichting De Brug uit Nederland is sinds het einde van de oorlog in 1999 actief in Kosovo én Noord-Albanië om de armste en meest kwetsbare mensen te helpen. In 2010 werkte Tijd voor MAX Maakt Mogelijk al met hen samen om 25 ouderen structureel te helpen. Ingrid Rietveld is net als toen nog steeds één van de vrijwilligers van de stichting, en Jan en Ingrid gaan bij verschillende ouderen langs om de schrijnende situatie met eigen ogen te zien. Tijd voor MAX Maakt Mogelijk gaat met hulp op maat én een kleine gaarkeuken deze mensen helpen.


Tijd voor MAX Maakt Mogelijk 
Vrijdag 30 oktober 2015 
Om 17.55 uur op NPO 2 
Presentatie: Jan Slagter 
www.maxmaaktmogelijk.nl

http://www.tijdvoormax.nl/