Hilversum,
24
november
2015
|
00:00
Europe/Amsterdam

Tijd voor MAX Maakt Mogelijk gaat skydiven

Tijd voor MAX Maakt Mogelijk gaat skydiven

Hilversum, 24 november 2015 – Vrijdag 11 december zendt MAX om 17.55 uur op NPO 2 een nieuwe aflevering van Tijd voor MAX Maakt Mogelijk uit. In deze uitzending laat Tijd voor MAX Maakt Mogelijk de wens van de 13-jarige Jules en zijn tante Bridget in vervulling gaan en wordt er met de inwoners van tehuis ’t Seghe Waert een bezoek gebracht aan Diergaarde Blijdorp. Ook gaat Jan Slagter naar Bosnië om de Nederlanders Johan en Berna van Kommer te helpen met hun project.

De 13-jarige Jules heeft een wens die met zijn zieke tante Birgit te maken heeft. Tante Birgit is 53 jaar en heeft drie hersentumoren en een grote tumor in haar longen. Nu ze zo ziek is, wil Jules een laatste wens voor haar vervullen; ze hebben namelijk een heel hechte band. Dat ze komt te overlijden is helaas duidelijk, alleen niemand kan precies voorspellen wanneer. Tijd voor MAX Maakt Mogelijk vervult daarom haar laatste wens: een keer gaan skydiven! 

Verder ook aandacht voor tehuis ’t Seghe Waert in Zoetermeer, dat moet sluiten. De mensen van de psycho-geriatrische afdeling Jade worden verdeeld over andere huizen en uiteindelijk zal de afdeling opgeheven worden. De bewoners moeten hun vertrouwde plekje verlaten. Om er toch met een klapper uit te gaan én nog een bijzondere dag met elkaar te beleven, schakelt activiteitenbegeleider Marian van der Goes Tijd voor MAX Maakt Mogelijk in. Familie, begeleiding en alle bewoners van de afdeling gaan een dag op stap naar Diergaarde Blijdorp, waar ze tot slot worden verrast met een optreden van Marga Bult.

Ook gaat Jan naar Bosnië. De Nederlanders Johan en Berna van Kommer zijn al elf jaar actief in de regio Banja Luka van het land om daar de allerarmsten te helpen. Er wonen veel eenzame ouderen die geen geld hebben voor medische zorg. Daarom vragen ze Tijd voor MAX Maakt Mogelijk om hulp. Samen met Berna en Johan bezoekt Jan Slagter een aantal mensen in nood onder wie de 53-jarige Milan Matijasevic, die downsyndroom heeft. Hij woont bij de vrouw van zijn overleden broer omdat niemand hem wil verzorgen. Milan heeft medische hulp nodig en daarom nemen Berna en Johan hem – en nog 49 andere ouderen – op in hun project.


Tijd voor MAX Maakt Mogelijk
Vrijdag 11 december 2015
Om 17.55 uur op NPO 2
Presentatie: Jan Slagter
www.maxmaaktmogelijk.nl