Hilversum,
11
november
2015
|
00:00
Europe/Amsterdam

Tijd voor MAX Maakt Mogelijk gaat kameel rijden

Tijd voor MAX Maakt Mogelijk gaat kameel rijden

Hilversum, 11 november 2015 – Vrijdag 27 november zendt MAX om 17.55 uur op NPO 2 een nieuwe aflevering van Tijd voor MAX Maakt Mogelijk uit. In deze uitzending laat Tijd voor MAX Maakt Mogelijk de wens van Leny in vervulling gaan en neemt Willeke Alberti samen met een mantelzorgkoor een speciaal lied op. Ook gaat Jan Slagter naar Moldavië om de ouderen daar te helpen. 

Leny (78 jaar) heeft al jaren de vurige wens om op een kameel te rijden. Ze kan echter, na diverse herseninfarcten, niet meer lopen en woont in een verzorgingshuis. Haar wens om ooit nog op een kameel te rijden zag ze daardoor uiteen spatten. Haar broer Peter schakelde daarom Tijd voor MAX Maakt Mogelijk in. 

Ria de Jong is mantelzorger van haar zwaar gehandicapte dochter. In haar vrije tijd zingt ze graag bij een mantelzorgkoor in Hilversum. Om alle mantelzorgers in Nederland een hart onder de riem te steken, wil ze graag – samen met haar koor – een speciaal lied opnemen met Willeke Alberti.

Ook gaat Jan wederom naar Moldavië. Naast een groot tekort aan goede voeding, medicijnen en een verwarmd huisje is er nog iets waar het de ouderen in Moldavië aan ontbreekt: hygiëne en een toilet. Dit geldt ook voor de 92-jarige Olimpiade uit Straseni. Ze is bijna blind, woont alleen en sjouwt iedere dag een oude vieze emmer – waar ze haar behoefte in doet – naar buiten. Ook ’s winters als het 20 graden vriest. Het huisje stinkt en het tilwerk is te zwaar voor de oude vrouw. Voor slechts 80 euro kan Tijd voor MAX Maakt Mogelijk een chemisch toilet voor haar kopen, zodat de stank in huis weg is en Olimpiade op een menswaardige manier naar het toilet kan.


Tijd voor MAX Maakt Mogelijk
Vrijdag 27 november 2015
Om 17.55 uur op NPO 2
Presentatie: Jan Slagter
www.maxmaaktmogelijk.nl