Hilversum,
07
april
2016
|
16:33
Europe/Amsterdam

Tijd voor MAX in het teken van vluchtelingen

woensdag 4 mei om 17.10 uur op NPO 1

Op woensdag 4 mei om 17.10 uur op NPO 1 zendt MAX een bijzondere uitzending van Tijd voor MAX uit, die helemaal in het teken staat van vluchtelingen. De vluchtelingen uit Burundi, die bijna vergeten worden door de vluchtelingencrisis in Europa, worden extra uitgelicht. Speciaal voor deze uitzending schuift Daphne Bunskoek aan als gastpresentatrice naast Sybrand Niessen.

Tineke Ceelen, directeur van Stichting Vluchteling en Art Rooijakkers, presentator van onder andere Wie is de mol? zullen aanschuiven. Art bezocht als ambassadeur van Stichting Vluchteling Burundese vluchtelingen in het vluchtelingenkamp Nyarugusu in het noordwesten van Tanzania. Door de blijvende toestroom van Burundezen die op de vlucht zijn voor aanhoudend geweld, zit het kamp overvol. In totaal worden in Nyarugusu en in twee nabijgelegen kampen bijna 200.000 vluchtelingen opgevangen, waarvan meer dan de helft nog kind is.

Over Stichting Vluchteling
Over de hele wereld zijn bijna 60 miljoen mensen op de vlucht voor oorlog, geweld en onderdrukking. Stichting Vluchteling is een noodhulporganisatie die zich wereldwijd inzet voor hulp aan vluchtelingen en ontheemden (vluchtelingen binnen de eigen landsgrenzen). Bij acute nood zorgt Stichting Vluchteling voor directe hulp, zoals onderdak, medische zorg, hulpgoederen, voedsel, schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen.

Tijd voor MAX
Woensdag 4 mei om 17.10 uur op NPO 1
Presentatie: Sybrand Niessen & Daphne Bunskoek
www.maxvandaag.nl
www.facebook.com/tijdvoormax
#TijdvoorMAX