Hilversum,
05
april
2017
|
13:40
Europe/Amsterdam

Tijd voor MAX in het teken van vluchtelingen

Op de dag van dodenherdenking, donderdag 4 mei om 17.10 uur op NPO 1, staat Tijd voor MAX stil bij het feit dat meer dan 65 miljoen mensen wereldwijd op de vlucht zijn voor oorlog, geweld en onderdrukking. Voor deze mensen zet Stichting Vluchteling zich in. Door het verlenen van onderdak, medische zorg, hulpgoederen, voedsel, schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen. In deze speciale uitzending verhalen van toen en nu, door onder anderen Herman van Veen.

Ruim zes jaar geleden begon de burgeroorlog in Syrië: jaren van verwoestend geweld, angst, verdriet en wanhoop.Miljoenen mensen zijn op de vlucht voor het geweld in Syrië. Stichting Vluchteling biedt hulp aan Syrische vluchtelingen in buurlanden Libanon, Jordanië, Turkije en Irak, en zet zich in voor mensen op de vlucht voor het aanhoudende geweld in Syrië.

Herman van Veen vraagt aandacht voor de vluchtelingen van vandaag de dag. Hij werd geboren in de oorlog, waardoor hij te weinig en eenzijdige voeding kreeg: een slechte start voor een kind. Na de oorlog kon hij aansterken in een koloniehuis. Hij dankt zijn leven aan de hulp van vrijwilligers, diaconessen en artsen.

Deze uitzending wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Vluchteling.

Stichting Vluchteling
Stichting Vluchteling biedt als noodhulporganisatie wereldwijd hulp aan vluchtelingen en ontheemden. Bij acute nood zorgt Stichting Vluchteling voor directe hulp, zoals onderdak, medische zorg, hulpgoederen, voedsel en schoon drinkwater. Ook bij langdurige crises biedt Stichting Vluchteling hulp, zoals medische zorg of onderwijs in vluchtelingenkampen. De humanitaire crisis in Syrië, en in de buurlanden waar Syrische vluchtelingen worden opgevangen, breidt nog steeds uit. Miljoenen mensen zijn op de vlucht voor het geweld.

Tijd voor MAX
Donderdag 4 mei, om 17.10 uur op NPO 1
Presentatie: Martine van Os en Sybrand Niessen
www.maxvandaag.nl

www.facebook.com/TijdvoorMAX | #tijdvoorMAX | @tijdvoorMAX