Hilversum,
06
maart
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

Tijd voor MAX in het teken van Unicef (6-3-2014)

 

Tijd voor MAX staat op donderdag 6 maart helemaal in het teken van UNICEF waarbij speciaal aandacht wordt gevraagd voor kindersterfte. Hoofdgast van de uitzending is de veelzijdige cabaretier Paul van Vliet. Hij is al meer dan 20 jaar ambassadeur van UNICEF Nederland en zal in de uitzending terugblikken op een aantal bijzondere ontmoetingen die hij in de afgelopen 20 jaar had met kinderen in ontwikkelingslanden. Ook cabaretier Claudia de Breij en donateur Jeroen de Jong vertellen waarom zij UNICEF steunen.

Kindersterfte

Een griepje, diarree of longontsteking; we kennen het allemaal. En gelukkig is het vaak maar voor even, want met de juiste medische zorg is een kind in Nederland er zo weer bovenop. Voor kinderen in ontwikkelingslanden is dat vaak anders. Wereldwijd sterven 18.000 kinderen per dag door oorzaken die eenvoudig te voorkomen zijn. Omdat ze geen toegang hebben tot schoon drinkwater bijvoorbeeld.Tijd voor MAX wil samen met UNICEF Nederland aandacht vragen voor dit wereldwijde probleem.

Reportages
In Tijd voor MAX laten we een aantal reportages zien waaruit blijkt dat schoon drinkwater voor veel kinderen in de wereld verre van vanzelfsprekend is. Het zusje van de 10-jarige Emile overleed aan de gevolgen van diarree. Het gezin heeft geen toegang tot schoon drinkwater en drinkt noodgedwongen vervuild water uit de sloot.
 

Tijd voor MAX In Tijd voor MAX ontvangen wij van maandag tot en met donderdag boeiende bekende en onbekende Nederlanders. Met deze gasten praten Martine van Os en Sybrand Niessen over actuele gebeurtenissen, interessante ontwikkelingen en persoonlijke ervaringen. De MAX Ombudsman geeft iedere maandag tips in de consumentenrubriek en huisarts Ted van Essen geeft elke dinsdag antwoord op uiteenlopende medische vragen. Op de andere dagen zullen steeds wisselende deskundigen verschijnen met interessante weetjes op het gebied van wetenschap, televisiegeschiedenis en het koningshuis. En geregeld ontvangen Martine en Sybrand nationale en internationale artiesten voor een optreden in het programma. Eens per maand bakt Heel Holland Bakt-winnaar Rutger iets lekkers in de studio!

Tijd voor MAX UNICEF Nederland Special Donderdag 6 maart om 17.35 uur op NED 2 Presentatie: Martine van Os en Sybrand Niessen www.tijdvoormax.nl