Hilversum,
20
september
2017
|
13:56
Europe/Amsterdam

Tijd voor MAX in het teken van de Dierenbescherming

woensdag 4 oktober

Tijd voor MAX staat woensdag 4 oktober om 17.10 uur op NPO 1 volledig in het teken van goede zorg voor dieren. Op Dierendag ontvangen Sybrand en Martine onder anderen actrice en ambassadeur van de Dierenbescherming, Miryanna van Reeden en Marcel de Groot treedt op in de studio. Ook Georgina Verbaan zet zich in voor dieren.

In deze bijzondere aflevering van Tijd voor MAX gaat actrice Miryanna van Reeden mee op pad met een Dierenambulance van de Dierenbescherming en hoort wat zij dagelijks tegenkomen. De ambulances worden veelal bemand door vrijwilligers en rukken ieder jaar vele tienduizenden keren uit om dieren te helpen en te vervoeren. Ze komen tijdens deze ritten allerlei soorten dieren tegen. Van huisdieren als honden, katten en konijnen tot in het wild levende dieren als vogels, eekhoorntjes en egels.

Ook de inspecteurs van de Dierenbescherming zetten iedere dag alles op alles om dierenleed te bestrijden. En dat is hard nodig, want jaarlijks worden er in ons land duizenden dieren mishandeld, verwaarloosd of gedumpt. Miryanna bezoekt een paard dat jarenlang onder erbarmelijke omstandigheden alleen stond en dankzij de Dierenbescherming weer een goed leven heeft. Een van de inspecteurs maakte opnames tijdens de controle van een foute hondenfokker. Aan de hand van de aangrijpende beelden vertelt hij over zijn ervaringen.

Dierenbescherming
De medewerkers en vrijwilligers in dierenopvangcentra en op de dierenambulances van de Dierenbescherming en de inspecteurs van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming helpen jaarlijks tienduizenden dieren in nood. Een pittige, maar ook dankbare klus. Zij doen dit met hart en ziel, maar ondanks hun goede werk zijn er elke dag weer nieuwe dieren die hun hulp hard nodig hebben.

Tijd voor MAX
Woensdag 4 oktober om 17.10 uur op NPO 1
Presentatie: Martine van Os & Sybrand Niessen

www.maxvandaag.nl
Facebook.com/TijdvoorMAX |@TijdvoorMAX | #TijdvoorMAX